Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
Stele:
Najlepiej by było by ktoś rangowy wstawił tam nowego traxxa i spisał, bo charakterystyki trakcyjne zapewne sporo odchodzą od dumba.
Proponuję im też rozkład dać. Potem można będzie odpytywać po rozkładzie do przebiegów. W relacji wpisać z jakiejś wcześniejszej stacji a w stacjach od najbliższej.
EP08_015:
A jak zrealizujemy start? Ktos kto zacxznie misje na EP08 nagle po uruchomieniu symka ma skład pedzacy maxymalna. Jeśli chodzi o traxa to na upartego albo go wymieniamy na cos innego albo jak mówisz wstawiamy nowego z kabina i strzelamy mu rozkład. Tylko ze po uruchomieniu symulacji Milo by było z kultura go przejąć a nie od razu w kabinie. Jakos niesadze by skład przejmowano pod wjazdowymi semaforami. Raczej w stacjach lub na torach towarowych.
Co do rozkladow poswiecilem już temu tydzień z całym weekendem na rozkłady. Teraz niech wreszcie inni oczekiwacze cos zrobia. Przeciez to nic trudnego wsiasc do EP08 i spisac czasy podczas jazdy na autopilocie.
Stele:
Nie, zostawiamy na ai. Tylko żeby miał ten rozkładzik. Jak będę pisał oskryptowanie to chce mieć możliwość odpytywania przez whois na nr pociągu.
EP08_015:
No to ok. Jak na razie wszystko działa. Podmiana ET21 na ET22-2009 spowodowała kłopoty z ruszeniem. Teraz zamieniłem na EU07-1512 i poszło.
Dodano: 08 Lutego 2016, 00:34:54 http://eu07.pl/userfiles/212/priv-sklady_i_rozklady_trax.rar
Została tylko EP08. To ewentualnie na jutro jeśli ktoś inny tego nie zrobi.
Uruchamiam EP08. Zastanawiam się jak to zrobić by tak na dziko nie zaczynać misji.
Rozklady ep08 poniżej. Widze ze zapomniałem sobie o prędkościach w rozkładzie, przez co robi się karambol za Grabowkiem. Zaraz to poustawiam i wystawie calosc.
Jeszcze pytanie, co z tym? Non stop swieci. Jakis event wygaszający by trzeba napisac na starcie.
--- Kod: ---grabowek_pzs_sz1n
--- Koniec kodu ---
Jest zaincludowany w sc3.
Kto pomoze wygasić tego karla niewyrosnietego?
Dodano: 08 Lutego 2016, 20:59:16 Poprawione rozkłady, bo były kolizje towarowych w Grabowku. Dodany uszkodzony karzelek w zamian za tego ciagle swiecacego SZ. Wylaczona dekoracja dodatkowa (wymaga dopasowania wg własnych potrzeb i zasobu taboru). Dodanie reszty rozkladow. Mysle ze to na tyle. Reszte dopracuje eventowiec, o ile jest taka potrzeba. Na mojej wersji nie zauważam nieprawidlowosci we funkcjonowaniu AI. Wersja nocna to jedynie przepisanie rozkladow z 10 rano na 23 i podmiana taboru na nocny.
http://eu07.pl/userfiles/212/priv-drawinowo_mod_08.02.016.rar
Stele:
W rozkładach jeszcze jest trochę błędów. 1/2 w rozdzieleniu kolumn 3-4. Niekiedy nowhere się pojawia jako pierwsza stacja (chyba kwestia krechy w miejscu godziny przyjazdu w stacji początkowej) albo ma wpisane stacje już zaliczone w momencie startu jak ekspres z Osowca. Numer też nie zawsze się zgadza i chyba numeracja jest niezgodna ze sztuką w wersji nocnej, bo ostatnia cyfra zależy od kierunku, ale tu się musi spec wypowiedzieć.
Kraniec mapy za Grodziskiem bym przerobił na portal zjadający by te składy tak smętnie tam nie stały.
Służba dzienna ukończona bez komplikacji. Złe rozkłady:
TME801 (nowhere na starcie)
EX1603 (nowhere na starcie, potem Osowiec)
PE5316 (nowhere na starcie)
PE1201 (niepotrzebnie urywa we WDZ; usunąć @ w opisie posterunku)
Jesteś w stanie wczytać teren do 3dsa? Trzeba wszyć górę koło Mizerowa w siatkę, zamapować równo i wygładzić. Mi się zawiesza przy wczytywaniu terenu.
Widoczność ścian lasu poprawię tekstowo. Mam gdzieś narzędzia do tego.
Ma ktoś ochotę przerobić dekoracje na tabor dostępny w PC? Mi się testuje lepiej bez niego bo wyższy fps, ale istotnie wieje pustką.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej