Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
EP08_015:
Tam jest tylko kilka elementow do wymiany. Glownie na szopie w WDZ i Grodzisku. Reszta ma tabor z pc.
Dodano: 09 Lutego 2016, 16:32:07 To nowhere to kwestia samej nazwy. Na kaliskiej było podobnie. Na razie ciężko mi to idzie z nazwami. Można testować na dobrym rozkładzie np. pe1201 i wpisac go do td i testować wyświetlanie. Kompletnie nie rozumie zasad pisania tego. Dobrze by było, jakby ktoś znający temat napisał jakiś tutorial, jak pisać rozkłady i na co zwracać uwagę. Takie bledy jak ten z nowhare, można by było szybko wyeliminować. Może kolega Queued by cos napisał?
Stele:
Ogarnąłem rozkłady niezależnie i podmieniłem tabor dekoracyjny. Odpalam nocną wersję dla testu.
EP08_015:
Poprawilem Ci wyżej.
Dodano: 09 Lutego 2016, 20:50:14 Jak będziesz miał karambol towarkow w Grabowku to weź moje rozkłady z dziś.
Krzysiek626:
--- Cytat: EP08_015 w 09 Lutego 2016, 20:49:11 ---Jak będziesz miał karambol towarkow w Grabowku to weź moje rozkłady z dziś.
--- Koniec cytatu ---
A to ciekawe, według mnie rozkład nie powinien/nie może mieć żadnego znaczenia na jakikolwiek karambol. Nawet jeśli z jakiegoś powodu (źle napisanego rozkładu), składy znajdą się na kursie kolizyjnym, to w sterowaniu przebiegami ta kolizja powinna zostać wykluczona! Jeśli tak nie jest, to sterowanie jest do poprawy. Jak pisał @Stele, należałoby przepisać całe sterowanie Drawinowem.
EP08_015:
Rozklad przytrzymywal towarowego 2 z Grabowka do WDt zbyt długo bo strzeliłem literowke. Przez co nie zdazyl opuscic stacji podczas gdy inne składy przyjechaly zbyt szybko bo zapomniałem o predkosci maxymalnej przez co pruly z szybkoscia na jaka pozwalal tor czyli niekiedy 120. Nie dziwcie mi się ze takie *** wychodzily. Przez ostatni tydzień siedziałem nad tym od 19 do 1 rano codziennie. W zasadzie już mam dość. Do pracy wstawałem niewypoczety jak należy, a pracuje za kierownica codziennie. Skoro prawie nikt niechcial pomoc, to teraz proszę by chociaż kilka osob odpalilo każdy skład (1 osoba jeden skład) i sprawdzila czy gdzies jeszcze jest nowhere na początku rozkładu. To już chyba az tak wiele nie kosztuje prawda? Jest was 4971 wszystkich użytkowników, dziś było Was online: 148 a skladow tylko 12 + wersje nocne czyli 24. To chyba nie jest problem by jedna osoba odpalila tylko jeden sklad? I to jest wlasnie najbardziej demotywujące tutaj - każdy czeka na gotowe i ma gdzies pomoc innym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej