Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
EP08_015:
Zrobmy mu tam planowy postój by towar mógł spokojnie wyjechać. Tylko w peronach. Trzeba na moje stara wersje nocy wywalic i zrobić nową na podstawie dziennej jeśli jest przejezdna i po zmieniać godziny w rozkładach.
Stele:
Nocna niczym nie różni się od dziennej. Tylko składy inne i godzina. Nie mogę go tam przytrzymać bez przepisywania obsługi całej stacji. Zrobimy to porządnie w swoim czasie na innych pociągach kompletnie.
EP08_015:
Twoim zdaniem wystarczy zmienić godziny rozkladow? Ok zmieniłem to czemu przeganiam towara? Co proponujesz? Jakis postoj w rozkładzie gdzies na szlaku pomimo wolnej drogi na semku? Przy okazji wydzieliłem te same składy z pliku sc3_sklady noc do pliku drawinowo_noc i przypisałem zmienione rozkłady. Nie zmieniałem czasów a jedynie same godziny i dzieki temu będzie zestaw scenariuszy nocnych. Teraz mi się exe wykrzacza na czyms. Mam dość. Ostatnie podejście, ale z innej strony. Przerobka misji dziennej na nocna ze zmiana wagonow na te z oświetlonymi oknami+nowe rozkłady. Jestem wlasnie na powrocie we Wlodowicach i widze ze skład z EP07-187 stoi pod S1 semafor C blokując szlak a za tym skladem w peronach we Wlodowicach stoi towarowy z Grodziska. Domyslam się ze misji towarowej z Grodziska nie da się ukonczyc przez blokujący skład pasażerski za wlodowicami pod semaforem C.
Sklady na screnach, za to mój skład z EP05 powrocil do Grodziska.
Jedną rzecz kosmetyczną. O 01 w nocy robi się poranek jakby była
5 rano.
Wystawiam plik drawinowa_noc, czyli zmienionej wersji dziennej. Ma niewiele wspólnego ze stara wersja. Scenariusz przejezdny z wyjątkiem wyżej opisanego składu towarowego, który także na wersji dziennej szwankuje.
Dodano: 02 Lutego 2016, 21:25:39 Semafor który blokuje nam wyjazd pospiecha w grabowku to grabowek_pzs_c .
Odswiezylem wszystkie pliki. Wszystkie składy puscilem jako ai. I co się okazalo? W scenariuszu dziennym epoka znowu na torach towarowych. EP09 jechala jako pojazd prowadzony przez komputer.
Stele:
Zostaw to. Będę miał siły i chęci to wszystko wyleci do gołych torów i oskryptuję to od podstaw po swojemu. Zobaczymy czy będzie lepiej. ;)
EP08_015:
Dodalem mala *** i jak na razie.... Jeszcze jeden test zrobie dla pewności. Bo być może jest tak ze raz pojdzie wszystko ok a raz nie. To co pisałem o tym semaforze. Dodalem ten wpis. I teraz oglądam ai. Ep09 się sama odczepila, wykonala manewry i wrocila do grodziska. Ostatni skład towarowy wlasnie dociera do WDT. Pospieszny dotarl do WDZ. Mój pospieszny dotarl do Grodziska. Stoi tez tam na torach towarowych ten byk z talbotami. Na samym końcu Grodziska, stoja 2 ekspresy. Sklad z Ep09 ten powrotny, jest ciagle w drodze. Jedzie dziwnie powoli. No ale już raczej na nic nie będzie miał wpływu.
Wyglada na to ze wszystko tym razem przebieglo bez zaklocen.
Czy zastosowanoi tam w zdarzeniach jakas losowość? i od czego może zalezec to ze cos pojdzie ok a innym razem nie. Czy to jakim skladem startujemy, może mieć wpływ na przebieg misji, o ile jedziemy zgodnie z przepisami?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej