Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
Stele:
Wpływ na przebieg ma kolejność składów na różnych posterunkach. Jest tam trochę jazdy równoległej i mijanek na stacjach. Niektóre konfiguracje nie zostały przewidziane. Naprostowałem sporo dziwadeł, jak czekanie z przelotem po towarowych w Lachach na przejazd pociągu w przeciwnym kierunku. Scenariusz działa zdecydowanie zbyt losowo i nie umiem tego poprawić. Wolę przepisać by wszystko było po mojemu. Wtedy będę wiedział dlaczego coś jest jak jest przynajmniej.
To co teraz uzyskałeś to przejazd wzorcowy z tego co piszesz. Cztery brutta w WDT, dwa pośpiechy za Grodziskiem na krawędzi mapy, pośpiech, brutto i icek w Grodzisku. W Grabówku i Włodowicach chyba jeszcze po jednym składzie kończy.
EP08_015:
Kolejny test. Nocna jazda na towarku z Grodziska do WDT zakonczona powodzeniem. Wszystkie sklady AI dotarly do swoich stacji przeznaczenia. EP05 sama wykonala manewry i udala się w droge powrotna. Moj sklad jak i pospiech przede mna nie zostały zablokowane pod semaforem C. Oczywiście by EP05 mogla powrocic musialem zrobic mala modyfikacje w evencie przypisujacym rozklad wraz z jego modyfikacja (sc3_events_noc.). Ponadto nic więcej nie było modyfikowane. Screenow nie zamieszczam bo nie ma sensu. Dodalem troszke taboru do lokomotywowni. Troche tam pusto.
Stele:
Coś tam jeszcze chcesz dłubać? Aktualizujesz załącznik w którejś wiadomości? Jak jest przejezdność w większości przypadków to wrzuci się do patcha jako wersję nocną by coś było póki co.
EP08_015:
Jeszcze chce przejechać każdy scenariusz. I wtedy dam. Przy okazji można by zrobić rozkład dla pospiecha z Drawinowa do WDT. Dlugo się nie czeka na odjazd, a można ten skład wyciagnac do prowadzenia. Tak samo skład z ET21. Mam wypisane czasy odjazdow.
--- Kod: ---trainset pe1201 drawinowo_tor2end 10.0 0.1
//$o Pospieszny z Drawinowa do WDZ. Odjazd 10:48
--- Koniec kodu ---
--- Kod: ---trainset tme801 grabowek_tor12pocz 2.0 0.1
//$o Towarowy 1 z Grabowka. Odjazd 10:30
--- Koniec kodu ---
--- Kod: ---trainset tme701 grabowek_tor14pocz 1.0 0.1
//$o Towarowy 2 z Grabowka. Odjazd 10:42
--- Koniec kodu ---
--- Kod: ---trainset tme801 grodzisk_zach_tor5end 50.0 0.1
//$o Towarowy 2 z Grodziska do WDT. Startuje po Icku
--- Koniec kodu ---
I ich odpowiedniki nocne. Tymi skladami mozna smigac. Dlugo sie na odjazd nie czeka. Kusi mnie jeszcze zamiana maximy na innego loka np ST43 i BR285 by mozna bylo tym jezdzic, ale nie wiem jak sie pózniej to zachowa w przypadku przejezdnosci.
youBy:
Mnie parę razy kusiło, żeby ten pospieszny z Drawinowa przenieść do Grodziska i mieć pociąg do pary z drugim pośpiechem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej