Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
EP08_015:
Opoznilem ja o 7 minut. Zobaczymy co zrobi ale jutro. Dzis już mi się niechce.
Stele:
W scenariuszu nocnym powinno wystarczyć przesunąć czas w rozkładach i zmienić event przypisujący rozkład powrotny dla icka. Chciałbym mieć jednak rozkłady dla wszystkich składów przed tą operacją by nie robić tego na dwa razy.
Zestawienia składów nie zmieniałem.
Ściany lasu poprawię. Chciałbym pobawić się otoczeniem. Marzą mi się Włodowice ciągnące się kilometrami, przy których Rochowice by wysiadły, ale doba ma 24h. Zacząłem od sterowania bo to kuleje. Teraz na kilkanaście przejazdów testowych wszystko przebiegało poprawnie. AI nie jedzie pod kreskę epoką, ale stara się trzymać rozkładową i nigdy nie wyprzedzał brutta3.
EP08_015:
Przesunalem czasy teraz odpalam i jazda. Zmieniam loka na tego swojej produkcji Ep05-22.
Niestety znowy zaliczyłem grupe towarowa. Przegonilem skład z et22 1008. Teraz opóźniam wyjazd składu z ep05 o minimum 5 minut w rozkładzie.
Ta sceneria to jakiś obled. Pomimo ze jedzie się planowo to składy robia co chcą. Mam dość. Opoznienie prawdopodobnie spowodowalo to co na screnach. Wersja nocna w zasadzie do wyzucenia na smieci. Jeśli wersja dzienna jest przejezdna (a tego jeszcze nie wiem) to zrobienie nocnej zamieniając składy na oświetlone bez zmian ilości wagonow i rodzaju lokomotyw, nie będzie już problemem. Oczywiście rozkłady do zmiany.
RoboBatman:
@EP08_015: w mojej opinii, błąd musi leżeć po twojej stronie, bo ja na swojej paczce po zmianach od @Stele mam wszystko w porządku. Towarowy wjeżdża tam gdzie ma jechać, a mój skład jedzie tam gdzie powinien. Manewry po skład powrotny również przebiegają bez problemu. Proponuję przetestować zmiany od @Stele na czystej paczce z zainstalowanym paczem.
Stele:
Jeśli wcześniej dało się go przegonić to nadal się da. Opóźnienie mu wyjazdu tak jak Epek proponuje jest prostym acz skutecznym rozwiązaniem. Włodowice gł. są prostacko napisane i tam niczego nie przytrzymam póki co.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej