Raz kozie śmierć - odgrzewam kotleta:
Jak to teraz stoi? Tak z ciekawości spróbowałem na ostatnim patchu przejechać Drawinowo. Dwie jazdy, jedna w nocy: nieprzejezdna. Przed Włodowicami korek, wjazd w grupę towarową na końcu, czyli po staremu. Po drodze zaniki zasilania.
No to spróbowałem dzień, bo więcej było w tych plikach grzebane. Do Włodowic Zachodnich elegancko, udało mi się dojechać zgodnie z rozkładem pomimo zaniku zasilania na jakąś minutę na chwilę przed tunelem po drodze do Włodowic. Zauważyłem fajne komunikaty przez radio, podpiąłem się pod pociąg powrotny, wykonałem próbę hamulca. Dostałem komunikat przez radio, że hamulce w porządku, ale na tym scenariusz się kończy. Nie dostaję nowego rozkładu i sygnału odjazdu. To jakiś drobiazg, czy poważniejsza sprawa?
Druga rzecz: pomimo wielu opinii, że scenariusz nocny to to samo, to ja widzę, że troszkę się różni. Na tyle się różni, żeby poprawki w dziennym go w ogóle nie dotyczyły. Czy przeniesienie poprawek z nocy na dzień jest bardzo skomplikowane, a jeśli nie, to jak się do tego zabrać? Co zrobić, żeby zasilanie nie zanikało?