Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
RoboBatman:
@Stele: więc po kolei:
-we Włodowicach dostałem przelot, co poprzednio nie miało miejsca;
-jak napisałem na czacie, przez 5 km nie miałem zasilania w lokomotywie, wiec praktycznie mówiąc, jechałem na oporach toczenia. Zaczęło się od spadku napięcia do 500V. Dodatkowo nie wiedzieć czemu-napięcie z każdym kilometrem w sieci na woltomierzu podnosiło się coraz wyżej,aż do momentu kiedy przejechałem most i napięcie wskoczyło na 3,4 kV;
-sieć trakcyjna pomiędzy Włodowicami a Włodowicami Zachodnimi widzę, że jest połatana, bo mi nie wyskakiwał WS;
-na do widzenia dostałem wywalenie MaSzyny do Windowsa, nie kończąc misji do końca.
W załączeniu dodaję loga i plik errors.txt z mojej jazdy.
Link do log.txt: http://eu07.pl/userfiles/22020/priv-log_1.txt (jest na upload, ponieważ ma za duży rozmiar).
Wokulski:
Nawiązanie do poprzedniego postu. Manewry wykonane poprawnie (jechałem 40km/h na wolnym by nie tracić czasu). Wygasić trzeba Tm12 (to ta tarcza, która świeci nam możliwość zjazdu na wagony). Brak rozkładu na pociągu powrotnym. W km 34,6 są wskaźniki W11p źle odwrócone. Całą trasę obserwowałem Vd oraz Vn. Vn zmieniało się jak chciało od 140 do 95 spadając co 10 lub 5 km/h. Zauważyłem, że ograniczenie do 80km/h w km 30.0, 60km/h w km 10.3, oraz 50km/h w km 4.8 Vd wskazywał poprawnie. Po zjechaniu wagonów Vd zmieniał swoją wartość (zazwyczaj to było 100km/h). W Grodzisku Zachodnim ET22-256 z talbotami stał tak, że zderzaki były za semaforem, natomiast EP07-183 stała pod semaforem a chyba powinna w peronach. Stele, skoro bawisz się w poprawki Drawinowa proponuję, aby dodać jakieś dźwięki no i oczywiście sygnały odjazdu od kierownika. Misja przejezdna w 100%.
Masz tutaj loga w formie linku, bo jest za duży --> http://eu07.pl/userfiles/14534/test-log.txt
A errors w załączniku.
Krzysiek626:
Ta sytuacja przypomina mi coś z przed roku, ale o tym za chwilę. Po pierwsze słupek hektometrowy, screen w poprzednim poście, jest oteksturowany, ale nie zawsze widoczna jest treść. To zainspirowało mnie i oglądałem pozostałe. Część z nich zwyczajnie lewituje, są za krótkie i brzydkie. Dobra wiadomość to taka, że rozkład się przewinął do końca, również ten powrotny. Należy jeszcze poprawić W4 przy peronie obok, bo do kitu wygląda ta siódemka z wagonami za peronem. Co do elektryczności, to element który jest niedopracowany koncepcyjnie, więc wprowadza zamieszanie. Następna rzecz, to tak zwany przyspieszacz. Niby fajna rzecz, ale właśnie na przyspieszaniu dwa razy nie skończyłem jazdy w tej scenerii. Mamy nadal niestabilne exe, bo zbyt wiele jest możliwości i zmiennych, na których popełniamy błędy. Przejechałem trasę z naturalną prędkością, ukończyłem mimo spadków napięć i innych problemów. Załączniki jak zwykle, zakończenie scenariusza. Skład z falnsami o który zaczepiłem wczoraj, stoi grzecznie w Grabówku, powinno tak być. Siódemka ze składem, zatrzymana na semaforze C, pewnie bez powodu, bo przed nią nic nie ma aż do Włodowic Zach. Errors.txt i spakowany log.txt.
Wracam do pierwszego zdania, przypomina mi to pracę przy scenerii Kaliska, polegliśmy wtedy. Postanowiłem więc, że założę wątek w dziale na warsztacie, tak jak dla Drawinowa i upublicznię ten nieoficjalny dodatek. Mamy pozwolenie od autora scenerii, kolegi Pozdze, na wykorzystanie plików.
Stele:
Robo: Dziwne, bo w errors masz trzy sekundowe wywalenia. Nie powinno spadać do 500V w takiej sytuacji. Mi AI nie wywala zasilania i Woku widzę też ładnie przejechał.
Właśnie dodałem więcej zabezpieczeń na mijankę powrotnego icka z bruttem4 we Włodowicach bo zaliczyłem czołówkę. Przy każdej takiej sytuacji gdy patrzę w kod, łapię się za głowę, jak to miało działać. To serio wypada przepisać od nowa, ale wtedy łapię się za głowę, ile to roboty. Te płynne zmiany prędkości to jakieś relikty pisania pod AI przed 2008 i miało mu to pomóc wejść w zwolnienie. Teraz tylko wadzi. W peronach w WDZ mamy przykładowo 20 niczym nieoznaczoną.
Kierpocie dojdą automatyczne po ogarnięciu rozkładów dla wszystkich składów. Proste zadanko: wymyśleć sensowny nr pociągu każdemu na scenerii. Ja się na tym nie znam.
Skład z ET22-094 to ten z drugiego scenariusza towarowego. Ma jechać aż do Włodowic Towarowych. Jak staje w Grabówku, to błąd.
Jak przejadę teraz do końca to będzie commit.
Krzysiek626:
Byk 094 ten z drugiego scenariusza, powinien dojechać Włodowic Towarowych, tyle że to inny scenariusz. Tu nam tylko wadzi, więc sugestia zostawić go w Grabówku na stałe. Pytanie czemu mam inny errors.txt niż Robo. Jechaliśmy prawie równolegle (czasowo), przynajmniej do WDZ, jego później wywaliło do windy. Numerów nie powymyślam, też na tym się nie znam. Jeszcze jedna kwestia, czemu te relikty z przed 2008r do tej pory nie usunięto? Toż to 8 lat. Może za 3 lata dopchniemy kolanem następną PC, bez błędów i bez pośpiechu jak dotąd.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej