Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo - modyfikacje sterowania
Stele:
Wszystkie Drawinowa to jeden scenariusz. Różnią się ewentualnie składami i godziną symulacji, ale wszystkie zdarzenia są identyczne. Stan ten chce utrzymać, a nawet ograniczyć do drawinowo i drawinowo_noc.
Nikt z tym nic przez osiem lat nie robił, bo jakoś działało. A jak działa, to lepiej nie dotykać. Nie dziwię się, bo teraz co chwila mi się coś sypie w różnych miejscach. Zabezpieczenie Włodowic przed zderzeniem zaskutkowało blokadą wjazdu z torów towarowych. Próbuję dojść dlaczego.
Mam przejezdność do WDZ. Mijanka powrotna we Włodowicach przebiegła pomyślnie. Brutto4 dostał stój na wjeździe i potem przelot po przejeździe icka. Dojechałem do końca bez błędów. Rozkład działa.
Słupek to efekt rozmiaru scenerii i silnika. 38 km od środka i wszystkie obiekty latają przez zaokrąglanie współrzędnych. Można by to mruganie obejść zmieniając sposób składania modelu słupka.
Wokulski:
Pany, pisałem już dawno o tym, że testowanie w trybie "debugowym" jest bez sensu. Ile razy tworzyłem scenariusz i chciałem na szybko dojechać do danego punktu, to zawsze był jakiś błąd zaś jak przejechałem do tego miejsca normalnie to nie było kłopotów. Ja wiem, że testy swobodnej jazdy są czasochłonne, ale coś kosztem czegoś. Miejcie na to wzgląd przy testach tego typu chłopaki.
Krzysiek626:
Przejechałem, do końca. Rozkład się wczytuje i przewija w obie strony. Do WDZ, rzadko miałem napięcie wyższe niż 2700V, na powrocie jest lepiej. Moim zdaniem debug mode nie jest bez sensu, tylko zawiera błędy. Nie do przyjęcia jest przyspieszacz. W4 nadal nie poprawiony przy peronie 2.
Sawi:
Krzysiu z tym przyspieszaczem to różnie bywa. Jak go testowałem jakiś czas temu na express'ie to działało poprawnie.
Wokulski:
--- Cytat: Krzysiek626 w 20 Stycznia 2016, 16:28:43 ---Przejechałem, do końca. Rozkład się wczytuje i przewija w obie strony.
--- Koniec cytatu ---
Krzyśku, a jechałeś na plikach z pierwszego postu, czy jakieś inne modyfikacje? Mi wczoraj się nie wczytał rozkład na pociąg powrotny.
Widzę, że Antek dał dziś znów update. W wolnej chwili sprawdzę i u siebie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej