Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Mosty
MaciejM:
Też nad tym działam. Przy okazji - poprawiłem działanie SBL (podg. Zarzeka - Kominy) gdzie poprzedzający semafor poda sygnał zezwalający na jazdę dopiero po zwolnieniu odstępu. Odstępy mają po 1000m, a załóżmy że mamy skład towarowy 550m i semafory podawały zwolnienie odstępu wówczas gdy jego połowa była jeszcze zajęta... Teraz jest tak jak być powinno :)
Jeżeli ktoś ma chęć pomóc - można zrobić tabliczki do SBL za pomocą MaSzynowego narzędzia programy_na_potrzeby_symulatora/tworzenie_tekstur_tabliczek.
--- Kod: ---Missed texture: textures\tabl\2001.
Missed texture: textures\tabl\2000.
Missed texture: textures\tabl\1988.
Missed texture: textures\tabl\1976.
Missed texture: textures\tabl\1964.
Missed texture: textures\tabl\1963.
Missed texture: textures\tabl\1951.
Missed texture: textures\tabl\1952.
Missed texture: textures\tabl\1937.
Missed texture: textures\tabl\1938.
Missed texture: textures\tabl\1926.
Missed texture: textures\tabl\1925.
Missed texture: textures\tabl\1913.
Missed texture: textures\tabl\1914.
Missed texture: textures\tabl\1886.
Missed texture: textures\tabl\1885.
Missed texture: textures\tabl\1873.
Missed texture: textures\tabl\1872.
Missed texture: textures\tabl\1862.
Missed texture: textures\tabl\1861.
--- Koniec kodu ---
Maciej:
W załączniku tabliczki. Wypakować do folderu textures/tabl/
MaciejM:
Dzięki, już dodałem. Przy okazji zdałem sobie sprawę, że tabliczki muszą być w TGA, a nie w BMP.
MaciejM:
http://eu07.pl/userfiles/8463/bugs-mosty_28032016.7z 26.05 MB
To już naprawdę ostatnia stacja będzie :) Stacja Lachy na końcu szlaku z SBL wraz ze zjazdem do linii MOP @Benka (jeszcze nie wstawiona), ponadto na magistrali 3 przystanki i linia równoległa przez stację Kominy Towarowe (coś jak mamy Dębicę Towarową na L053). Jak pójdzie Patch to przystosuję scenerię do MaSzyny z Patchem.
http://eu07.pl/userfiles/8463/bugs-mosty_02042016.7z 26.06 MB
Kolejne ogarnianie otoczenia na st. Lachy, po tym wezmę się za odcinek Lachy - Kominy. Usunięta część scenerii Mosty - Damnica, aby się szybciej wczytywał odcinek na którym obecnie pracuję, zalecam w Rainsted ustawić ustawienia pogody na Ustaw jeśli brak.
joey:
Po turbulencjach sprzetowo-konfiguracyjnych odpalilem najnowsza (02042016) wersje scenerii. Niestety otoczenie konczy sie za Wojanami. Sceneria odwoluje sie do plikow:
scenery\pkp\w4n.inc zamiast, domniemywam, scenery\ip\pkp\w4n.inc,
textures\plants\rozi\rozi_krzew_3 zamiast, domniemywam, textures\plants\rozi_krzew_3,
textures\plants\drzewo_9, tekstura znajduje sie w paczce z 2011 roku.
Ponadto brakuje mi plikow include, czyli nie potrafie ich nigdzie znalezc:
wiejskie\plotek.inc,
mieszkalne\dom2.inc,
mieszkalne\dom9.inc,
mieszkalne\dom13.inc.
Jeszcze pytanie z przymruzeniem oka: co to za budynki (w zalacznikach graficznych) i czemu ich tak duzo?
Dolaczam errors.txt
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej