Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Mosty
SKP:
Odpaliłem scenerię. Jest bardzo ładna, jedzie się całkiem przyjemnie. Nie spodziewałem się też tego, że jest tak długa, a jest. Natomiast odnośnie uwag - odniosłem wrażenie, że jest za bardzo powtarzalna. Ale możliwe też, że zakręciłem się z kamerą i byłem dwa razy w jednym miejscu. Kilka kilometrów przejechałem w kabinie i z przyjemnością obserwowałem widoki. Natomiast później miałem wrażenie, że wszystko jest takie samo. Nie jest to żaden błąd, możliwe, że tylko ja lubię bardzo dużą różnorodność (która niekiedy jest trochę sztuczna). Ale gdyby to zależało ode mnie, w niektórych miejscach wprowadziłbym zbiorowiska roślinne jeszcze innego typu. Na Twojej scenerii zauważyłem niektóre innowacyjne (np. nie przypominam sobie na wcześniejszych sceneriach takich sadów), ale moim zdaniem nie powinieneś bać się wykorzystywania już "oklepanych" zespołów roślinnych, jak gęste lasy mieszane, lasy sosnowe, etc. One się pojawiały m.in. na L144, L053, ale trudno powiedzieć, żeby się ludziom znudziły. Są też takie zbiorowiska, których jeszcze nikt w MaSzynie nie odtworzył, ja planowałem to zrobić (ale nie zrobię), więc możesz się zainspirować jednym z pomysłów ;) : ols, łęg, torfowisko. Natomiast wiem, że niektóre z tych pomysłów wymagają modyfikacji kształtu terenu. I są to raczej propozycje na dalsze dopracowywanie trasy (po wydaniu pierwszej wersji), gdyż jest ona bardzo dobra, mocno wykończona i takie modyfikacje mogłyby ją uziemić na lata.
PanMechanik:
--- Cytat: SKP w 05 Lutego 2016, 15:34:39 ---Natomiast odnośnie uwag - odniosłem wrażenie, że jest za bardzo powtarzalna.
--- Koniec cytatu ---
Niestety, ale zgadza się. To efekt małej ilości modeli. Korzystając z okazji, zapytam Roziego (poprzez priv nie mogę), czy jest jakiś progress odnośnie modeli budynków, na które materiały dostarczyłem?
mac310:
--- Cytat: PanMechanik w 05 Lutego 2016, 14:46:25 ---Ten, ten. Bo post odnosi się między innymi do scenerii Mosty. Na tak krótką trasę tyle czasu ładowania to przesada. Serio. Kaliska się szybciej ładuje.
--- Koniec cytatu ---
Moje czasy ładowania przez .exe 474. Dla mnie bardzo przyzwoite.
* Mosty - 259.5 s, drugi start 184.9 s
* Kaliska_posp - 520.7 s
Krzysiek626:
--- Cytat: PanMechanik w 05 Lutego 2016, 12:39:19 ---Wszystko wszystkim, ale czas ładowania symulacji to jest jakaś kpina. Miało być szybciej, ktoś nad tym pracował, początkowo było, ale teraz znów w drugą stronę ...
--- Koniec cytatu ---
Też czasem lubię zaopiniować bardzo na gorąco i bardzo nieprofesjonalnie. Sceneria Mosty ładuje się wolno tylko raz. W pobranych plikach masz modele tekstowe T3D i pliki tekstur w formacie TGA. To wymusza, że pierwsze uruchomienie generuje pliki E3D i wydłuża czas ładowania scn. Ale tylko za pierwszym razem. Pliki TGA są cięższe, też odrobinę się będą dłużej ładować. Weź to pod uwagę.
Dodano: 05 Lutego 2016, 17:27:46
--- Cytat: PanMechanik w 05 Lutego 2016, 12:39:19 ---Wszystko wszystkim, ale czas ładowania symulacji to jest jakaś kpina. Miało być szybciej, ktoś nad tym pracował, początkowo było, ale teraz znów w drugą stronę ...
--- Koniec cytatu ---
Wiem do czego pijesz, to nie ten wątek jak pisał Macius5991. Pora zaakceptować to, co mamy na forum.
EP08_015:
Zastanawiam się czy dalo by się to zlaczyc ze sceneria MOP. Lezy w bugsach wraz z plikiem max bodajże.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej