Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Mosty
SKP:
Pytanie tylko, jaki ma być efekt końcowy. Jeśli ma to być "granica" lasu, to dla testu zrób tylko jeden pas drzew "dużych" i zobacz, czy będzie różnica. Moim zdaniem - nie będzie. Natomiast jeśli to ma być zwyczajny dwuszereg dużych drzew przy torach (bez tła, z wyraźną pustką w oddali), to może pomysł jest ok. Zobacz lepiej, jak to będzie wyglądało na docelowej teksturze podłoża, bo o białej trawie nie słyszałem ;) A zimą raczej drzewa liściaste tak nie będą wyglądały.
MaciejM:
http://eu07.pl/userfiles/8463/bugs-mosty_04022016.7z 25.14 MB
Znów zmiany w okolicy nowej stacji, dokończyłem torowisko i otoczenie.
--- Cytuj ---Tak, dobrze jest. Im mniej użyjesz różnych gatunków drzew, tym będzie większy FPS w ich pobliżu.
--- Koniec cytatu ---
Tak też zrobiłem. W sumie chyba 9 tekstur na wysokie i 11 na niskie. @SKP zobacz jak to zrobiłem tam, wydaje mi się, że jest w porządku.
PanMechanik:
Wszystko wszystkim, ale czas ładowania symulacji to jest jakaś kpina. Miało być szybciej, ktoś nad tym pracował, początkowo było, ale teraz znów w drugą stronę ...
MaciejM:
Nie ten wątek.
PanMechanik:
Ten, ten. Bo post odnosi się między innymi do scenerii Mosty. Na tak krótką trasę tyle czasu ładowania to przesada. Serio. Kaliska się szybciej ładuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej