Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe
Benek:
--- Cytat: Pablo w 20 Lutego 2016, 01:02:57 ---Natomiast działania nadgorliwych moderatorów mogą zirytować i skutecznie zniechęcić nie jednego zdolnego dewelopera do jakiegokolwiek (w końcu dobrowolnego) wkładu w rozwój maszyny.
--- Koniec cytatu ---
Mam wątpliwości, czy przeczytałeś moją wiadomość ze zrozumieniem. Jest Regulamin, który albo przestrzega każdy, albo nikt - wtedy Regulamin można w ogóle zlikwidować i się nim nie przejmować. Przeglądałeś kiedyś wiadomości ze starszych lat podczas poszukiwania interesującego Cię zagadnienia? Bo ja tak, zwłaszcza wtedy gdy próbowałem się czegoś nauczyć. I okazywało się często, że wystawiona grafika na zewnętrznym serwerze już dawno zniknęła, a obrazowała istotę problemu. Zauważ, że jeśli zostanie zmieniony Regulamin, to ja nie będę protestował, tylko się dostosuję, zwłaszcza że sam to już proponowałem. Każdy z Was ma prawo założenia tematu, przedyskutowania tego problemu i napisania do administratorów forum co o tym sądzi. Jak zrobicie to grupowo, to na pewno to miało większe znaczenie niż wiadomości PW pojedynczych osób.
Wiem, że ludzie nie lubią być zmuszani, czujecie się bardzo ważni, bo coś tworzycie. Ja też tworzyłem i przestrzegałem Regulaminu. Jak weźmiecie w banku kredyt, to spróbujcie się zbuntować i przestać go spłacać. Jest umowa i macie się dostosować. Tutaj jest dokładnie tak samo, przy czym macie prawo głosu i możecie przekonać drugą stronę, by zmienić warunki umowy. Swego czasu zauważyłem nadużywanie praw przez jednego z moderatorów. Zebrałem argumenty, przedstawiłem na forum i moderator został odwołany. Pomimo tego potrafię się z tą osobą dogadać i ustalić jakieś sprawy dotyczące MaSzyny. Uważam, że to jest właśnie dojrzałość. Możecie mnie odwołać, skarżyć się, jeśli administracja uzna, że jestem nadgorliwy i stwierdzi, że się nie nadaje, to ja odpuszczę. Na nikogo się nie obrażę, bo już jestem za stary na takie dziecinady. A przy okazji zyskam około jedną godzinne dziennie, którą poświęcam na czytanie forum i reagowanie jako moderator.
Nie chciałem więcej pisać w tym temacie, bo i tak jest już to spory bałagan i offtopic. Jednak może ten post dotrze do tych, którzy mają problem z przemyśleniem sytuacji i kierują się tylko emocjami.
Krzysiek626:
--- Cytat: youBy w 20 Lutego 2016, 06:57:29 ---A teraz to chyba nie działa...
Dodano: 20 Lutego 2016, 07:47:05
…za to na komputerze jest świetnie! :)
--- Koniec cytatu ---
Działa na telefonie (trzech na androidzie) i także tablecie (też android). Na PC jest bardzo dobrze. Morał, bo taki musi być: Zawsze można wypracować coś fajnego dla wszystkich, warunek, to nie obrażanie na siebie tylko rzeczowa dyskusja i zrozumienie argumentów.
--- Cytat: Mariusz1970 w 20 Lutego 2016, 02:09:48 ---Jest konfilkt, to go rozwiazujmy jednym postanowieniem zadanym w poprzednim moim poscie. W jedna lub w druga strone.
ps. Ciekaw jestem, jakby to forum wygladalo, gdyby krytykanci Benka, modami byli.
--- Koniec cytatu ---
Odpowiadam, tak samo. Tak samo jak wtedy kiedy Benek mnie krytykował. Robi tą samą robotę jak umie najlepiej, tak jak ja umiałem i jak Ty Mariusz, też byłeś Moderatorem.
queuedEU:
--- Cytuj ---Jak weźmiecie w banku kredyt, to spróbujcie się zbuntować i przestać go spłacać. Jest umowa i macie się dostosować. Tutaj jest dokładnie tak samo, przy czym macie prawo głosu i możecie przekonać drugą stronę, by zmienić warunki umowy.
--- Koniec cytatu ---
Z bankami to bywa tak ze zwijaja sie w najmniej przewidzianym momencie, a klienci zostaja pozbawieni dostepu do swoich kont.
Bardzo dobry przyklad bo albo forum padnie z powodu rygorystycznych regulaminow inekorzystnych dla uzytkownikow, ktorzy powoli przegladaja na oczy, albo zawinie sie z innych powodow. Tak wiec lepiej sie buntowac na bierzaco zanim bedzie za pozno, bo skoro mogli se wprowadzac bezkarnie takie i inne obostrzenia to bardzo prawdopodobne ze dojdzie do ubezwlasnowolnienia potencjalnego uzytkownika a na to JA ine pozwole ;). Na http://rcnkonstantynow.pl/ trzy lata temu jakos mi nikt nie robil problemu ze linkuje grafike ze swojego serwera mimo ze bylem nowym uzytkownikiem, screeny nadal tam sa, jaki z tego moral? Taki ze w moim przypadku tlumaczenie ze cos zniknie po jakims czasie jest niezasadne - standardowa linia obrony moderacji gdy nie ma innych argumentow. A moze ma to na celu ubic w zalazku jakikolwiek przejaw innowacji wprowadzanych w wyswietlaniu obrazkow pogladowych?
Aha bym zapomnial... 'Nowy' komp zmartwychwstal po trzech dniach tak po prostu - wracam do gry ;-)
Benek:
--- Cytat: queuedEU w 20 Lutego 2016, 13:38:05 ---Taki ze w moim przypadku tlumaczenie ze cos zniknie po jakims czasie jest niezasadne - standardowa linia obrony moderacji gdy nie ma innych argumentow.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli zapewnisz to, że inni użytkownicy będą uploadować grafiki na inne serwery, z których nigdy grafiki nie zostaną usunięte, to ok. Ale czy Ty się będziesz tym przejmował? Nie. Możesz też poprosić administratorów o zmianę Regulaminu, zamiast robić tutaj offtopic. Zrozum że ja się nie czepiałem, dopóki użytkownicy nie zaczęli zgłaszać, że im to przeszkadza. Nie jesteś tutaj sam, więc uszanuj zdanie innych. Nie moje, innych. W logach moderacyjnych nadal widać te zgłoszenia, także jest dowód tego, że ja sobie tego nie wymyśliłem.
--- Cytat: queuedEU w 20 Lutego 2016, 13:38:05 ---A moze ma to na celu ubic w zalazku jakikolwiek przejaw innowacji wprowadzanych w wyswietlaniu obrazkow pogladowych?
--- Koniec cytatu ---
Wstawienie linków w tagi img do grafik na zewnętrznych serwerach, to bardziej przejaw lenistwa niż innowacji. W dodatku wstawienie tych grafik w szablon tabeli, która powoduje przekroczenie domyślnej szerokości wiadomości - przez co pojawia się poziomy suwak dla niektórych rozdzielczości monitorów, to już szczyt bezguścia. Innowacyjne to byłoby napisanie skryptu w PHP czy innym języku, który analizowałby wysyłaną wiadomość i po znalezieniu znacznika img, ściągał ją na serwer eu07.pl (jeśliby byłaby na innym serwerze), odpowiednio zmniejszał jej wagę (przez konwersję) i umieszczał jako załącznik.
queuedEU:
--- Cytuj ---Jeśli zapewnisz to, że inni użytkownicy będą uploadować grafiki na inne serwery, z których nigdy grafiki nie zostaną usunięte, to ok. Ale czy Ty się będziesz tym przejmował? Nie. Możesz też poprosić administratorów o zmianę Regulaminu, zamiast robić tutaj offtopic. Zrozum że ja się nie czepiałem, dopóki użytkownicy nie zaczęli zgłaszać, że im to przeszkadza. Nie jesteś tutaj sam, więc uszanuj zdanie innych. Nie moje, innych. W logach moderacyjnych nadal widać te zgłoszenia, także jest dowód tego, że ja sobie tego nie wymyśliłem.
--- Koniec cytatu ---
Nadal nie rozumiesz ze moj przypadek jest wyjatkowy i jedyny w swoim rodzaju. Dlaczego wszyscy mieliby podazac ta droga?
--- Cytuj ---Wstawienie linków w tagi img do grafik na zewnętrznych serwerach, to bardziej przejaw lenistwa niż innowacji. W dodatku wstawienie tych grafik w szablon tabeli, która powoduje przekroczenie domyślnej szerokości wiadomości - przez co pojawia się poziomy suwak dla niektórych rozdzielczości monitorów, to już szczyt bezguścia. Innowacyjne to byłoby napisanie skryptu w PHP czy innym języku, który analizowałby wysyłaną wiadomość i po znalezieniu znacznika img, ściągał ją na serwer eu07.pl (jeśliby byłaby na innym serwerze), odpowiednio zmniejszał jej wagę (przez konwersję) i umieszczał jako załącznik.
--- Koniec cytatu ---
NIe jest to przejaw lenistwa a ulatwianie sobie zycia poprzez wykorzystanie dostepnej technologii, bo po co mam xnascie razy klikac na 'wybierz grafike' by pozniej miec xnascie obrazkow w jednej kolumnie skoro moge zaznaczone obrazki przeciagnac se na program a po wyslaniu na serwer otrzymac gotowy kod phpbb. Swoja droga sa technologie ktore pozwalaja na stronie web robic formy na ktore przeciaga sie wybrane obrazki po czym uploaduja sie na neta, ale ja tu juz wiele sie nie spodziewam w kwestii ulepszania forum, bo od jakiegos czasu nie ma komu. Z tego co wiem, to od poranka tego pieknego dnia problem juz nie istnieje, wiec po co dalej ciagniesz, pasprzatasz po sobie? :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej