Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe
EP08_015:
Aureole zauwazylem tylko na powtarzaczu swiatlo pulsujące. Moim zdaniem za szybko pulsuje. A co do koloru, wole ten po prawej, bardziej soczysty. Jednak pomysl bardzo fajny.
EU ma rozrzad z ET22. Sprawdzone.
Aureole dzialaja.
CTRL+F4 działa ale wysiada się za każdym razem inaczej. W kab A wysiadłem po stronie drzwi od pomocnika. Za to w kabinie B wysiadłem pod oknem po stronie mecha a nie pod drzwiami. Trzeba by te opcje dopracować, na tyle by program umial odczytac polozenia drzwi w każdym loku na podstawie "jakiegoś" pliku chodzby tego *.set co kiedyś był do lusterek. Będzie to potrzebne gdyż np loki tej samej serii po modernicacji mają drzwi przesunięte bądź zlikwidowane. Np ET40 ma zwyczajowo po obu stronach symetrycznie, ale tylko od czola, a ET40-04 po modernie ma drzwi mecha przesunięte w tyl.
Kacper9:
A jakby od reflektorów wyprowadzić stożek i jego środek wypełnić smugą? Można uzyskać ładny efekt dalej mając plane widoczny tylko jednej strony, a dodatkowo można zrobić rózne smugi dla różnych kolorów (jeśli takie będą). Stożek oznacza zasięg wiązki światła od reflektora.
EP08_015:
Taki stożek można by wykorzystać do smugi reflektora gornego. Q pomysl o rozdzieleniu smug reflektorow.
queuedEU:
--- Cytat: EP08_015 w 16 Stycznia 2016, 08:40:13 ---Aureole zauwazylem tylko na powtarzaczu swiatlo pulsujące. Moim zdaniem za szybko pulsuje. A co do koloru, wole ten po prawej, bardziej soczysty. Jednak pomysl bardzo fajny.
--- Koniec cytatu ---
Kolor jest zolty bo taki maja freespoty w semaforach ustawiony. Tez mi sie zdaje ze powinna byc zmieniona kolorystyka swiatla 'pomaranczowego'.
EP08_015:
Q wprowadz ten plik *.set do ustalania polozenia drzwi i lusterek w przyszłości.
Co do aureoli, mogla by lekko podswietlac daszek semka od spodu jakby tak popatrzeć z perspektywy np przechodnia lub okna pasazera. Przy okazji ciagle mi wywala tytul wiadomości większy jak 80 znakow i musze go obcinac. Da się to zmienić?
Co to za parametry we fizyce 424? Która fizyke ma wczytywać? Z pliku .fiz czy .add?
--- Kod: ---textures: 1.tga 2.tga 3.tga 4.tga
item-001: item01.t3d
item-002: item02.t3d
item-003: item03.t3d
item-004: item04.t3d
item-005: item05.t3d
item-006: item06.t3d
item-007: item07.t3d
item-008: item08.t3d
--- Koniec kodu ---
Nawigacja
[#] Następna strona