Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe
Krzysiek626:
Aktualizowałeś Rainsteda? Semafory to trzeba dwie symulacje odpalić na exeku z paczki i tego od Q i porównać. Nie zdarzyło mi się wysiąść prze inne drzwi. Co do obrotu kamery, to myślę, że zależy od ustawień loka w przestrzeni scenerii.
Paczkuś:
Cześć! Przed paru laty pojawił się filmik z testowaniem światła reflektorów w Maszynie. Później było cicho, ktoś zapytał i OIDP tłumaczono to tym, że to źre zbyt dużo FPS i w ogóle mnóstwo błędów. Czy koncepcja jest możliwa do wskrzeszenia? Czy ewentualnie można włączać to na żądanie użytkownika i niech on liczy się z niskim FPS?
miko22:
Rainsted aktualizowany dzisiaj. Przy obu metodach uruchamiania semafory wyglądają identycznie. Nie pomaga też zaznaczenie i odznaczenie wyświetlania VBO. Karta graficzna to NVIDIA GeForce GTX 470. Na td2 w okolicach pierwszej stacji wysiadam po lewej stronie lokomotywy, a w okolicach drugiej po prawej i bardziej z przodu. Jak jechałem kawałek na l053_calkowo-sluzba-tlk-1, to w niektórych miejscach wysiadałem nawet wewnątrz lokomotywy.
Krzysiek626:
Używam starego Rainsteda z paczki 1504 + pacz. Nie mam kłopotów ze znajdywaniem nazwy exe pochodzących od Q, lub całkiem odmiennie nazwanych (dotyczących eu07). Z wychodzeniem koło drzwi, jest tak jak pisałem. Lok na trasie, zmienia kąt swojej osi w stosunku do układu współrzędnych scenerii. Semafory porównałem, mam screeny jak ktoś chce. Nie załączam ich, ponieważ też nie dopatrzyłem się różnic w świeceniu.
queuedEU:
--- Cytat: miko22 w 15 Stycznia 2016, 21:29:07 ---Czy u Was siódemka też dostała rozrząd z ET22 i ma trzy pozycje bezoporowe, na których można bocznikować (załączniki 1, 2, 3 - sprawdzone dwa razy, log z 20:34 i 21:08)?
--- Koniec cytatu ---
Tak, powstal system przypisywania niezaleznej fizyki dla kazdego pojazdu, w ten sposob bedzie mozna preparowac pojazdy tej samej serii o roznych parametrach eksploatacyjnych (zuzycie, uszkodzenia, itp). W katalogu dynstats masz plik EP07-424.fiz z wrzucona dizyka od ET22 :)
--- Cytat: miko22 w 15 Stycznia 2016, 21:29:07 --- Druga sprawa, to jeśli skład zatrzyma się w całości kawałek za peronem, pasażerowie wsiadając do pociągu przez ostatnie drzwi lewitują po drodze (załącznik 4).
--- Koniec cytatu ---
To wszystko bedzie trzeba ulepszyc, przemyslec co i jak. Na te chwile ludki wykrywaja pojazdy z 60m. Trzeba by je ustawiac nie blizej jak 60m
60m z zapasem od szczytowych krawedzi. Na wykrywanie powierzchni peronu na razie nie mam koncepcji.
--- Cytat: miko22 w 15 Stycznia 2016, 21:29:07 ---Natomiast próba uruchomienia td2 z Rainsted wygląda tak, że od razu pojawia się komunikat o przygotowywaniu kabiny do sterowania i nic dalej się nie dzieje. Po wciśnięciu spacji na ułamek sekundy wyskakuje komunikat "Player train not exist!" i uruchamia się sceneria z samym niebem. Log z tego w załączniku, bo nie wysłało na serwer. Mój User PID to 976472020.
--- Koniec cytatu ---
Poniewaz masz zaznaczona opcje 'Zapis pliku tymczasowego'. Rainsted nie przepisuje nowego typu include, wiec tworzy se roboczy plik scenerii bez torow i innych modulow dolaczanych nowym wpisem.
Dodano: 16 Stycznia 2016, 07:23:36
--- Cytat: Krzysiek626 w 16 Stycznia 2016, 00:05:29 ---Semafory porównałem, mam screeny jak ktoś chce. Nie załączam ich, ponieważ też nie dopatrzyłem się różnic w świeceniu.
--- Koniec cytatu ---
Sprobuj S3, S4 czy s13 :), pozniej podepne aurole pod swiecace ciaglym. Pozatym aurole beda opcjonalne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej