Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe
queuedEU:
Spokojnie, wiem co tam jest. W swoim czasie i glownie propozycje @Ziomala, bo sa najlatwiejsze ;d
Dodano: 15 Stycznia 2016, 17:50:23
--- Cytat: EP08_015 w 15 Stycznia 2016, 17:20:47 ---...
Przy okazji > czy te opcje już dzialaja?
...
--- Koniec cytatu ---
To co nie jest opisane, po prostu jescze nie istnieje.
13.01.16 - dziala juz wczytywanie indywidualnej charakterystyki trakcyjnej dla konkretnego egzemplarza pojazdu (katalog /dynstates/)
15.01.16 - wykombinowano lepsze swiatla na semaforach, dodano aureole
15.01.16 - kolejny panel z informacjami - tym razem o obslugiwanym pojezdzie. (LMB+3)
15.01.16 - wychodzenie z pojazdu z sytuowaniem kamery obok drzwi (CTRL+F4)
15.01.16 - dodano mozliwosc ustawienia FoV na starcie (wpis w config.txt)
15.01.16 - definiowanie poziomu kompresji screenshota jpg (def. 90, max 100), im mniejsza wartosc tym gorsza jakoscc
15.01.16 - mozliwosc definiowania pieciu czcionek ttf dla GUI w config.txt
EU07-150116-1
!!!UWAGA!!! NIEDOPATRZENIE: Wkatalogu data/ katalog gfx zmienic nazwe na gfxs!
miko22:
Czy u Was siódemka też dostała rozrząd z ET22 i ma trzy pozycje bezoporowe, na których można bocznikować (załączniki 1, 2, 3 - sprawdzone dwa razy, log z 20:34 i 21:08)? Druga sprawa, to jeśli skład zatrzyma się w całości kawałek za peronem, pasażerowie wsiadając do pociągu przez ostatnie drzwi lewitują po drodze (załącznik 4). Natomiast próba uruchomienia td2 z Rainsted wygląda tak, że od razu pojawia się komunikat o przygotowywaniu kabiny do sterowania i nic dalej się nie dzieje. Po wciśnięciu spacji na ułamek sekundy wyskakuje komunikat "Player train not exist!" i uruchamia się sceneria z samym niebem. Log z tego w załączniku, bo nie wysłało na serwer. Mój User PID to 976472020.
Krzysiek626:
Zgadza się, siódemka dostała 3 układy od byka... Niebo nocne czarne jak... powinno. Z rainsteda odpalałem, wywaliło za pierwszym razem, ale dalej tylko dobrze było. Ludziki wsiadają, powiedzmy od początku dość śmiesznie. Od początku wiadomo, że do poprawki, bo nawet nie przebierają nóżkami. I co ja mam napisać o ctr+F4? Odmawiano i zlewano tyle razy? Dało się zrobić w 48 godzin po przypomnieniu. To samo dotyczy, zrzutów ekranu, działa bez zarzutu i światłami semaforów. U mnie wszystko działa, jedynie wywala błąd o pamięci raz na jakiś czas, jeśli scn została odpalona przez Rainsted.
trzecia_bateria:
A więc tak. Problemów z uruchamianiem brak. Zedytowałem sobie ini, td2 z exe i Rainsteda wczytuje się bez problemów. "Nowa" noc jest miodna i czarna jak smoła, ale no właśnie- jest tak czarno, że dotychczasowe smugi reflektorów można spokojnie posłać... no gdzieś. Chyba bez dynamicznego światła się nie obejdzie, ale to IMHO może sobie jeszcze trochę poczekać. Chciałem sobie popatrzeć na nowe światła semaforów, ale duet Radeon plus sterowniki do niego skutecznie mi to utrudnił. Ma ktoś może Radeona HD 5xxx i może polecić sterowniki, na których tekstury nie migają jak głupie i się nie przenikają?
miko22:
Wczytywanie z Rainsted już działa. Z jakiegoś powodu w pliku konfiguracyjnym startera nie zapisała się nowa nazwa exe. Pomogła zmiana jego nazwy na eu07. Wczytał mi się td2 i l053_calkowo-sluzba-tlk-1. Semafory dalej wyglądają po staremu - załącznik. Wychodzenie z kabiny przez Ctrl + F4 działa, ale zdarzają się przesunięcia i obrócenia kamery lub wyjście z drugiej strony kabiny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej