Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe

<< < (100/205) > >>

Krzysiek626:
Teraz dwuklik ładuje domyślnie td 2, też o to prosiłem, aby nie zmieniać wciąż nazw scn. Ja przejechałem Bałtyk. Nie miałem żadnych problemów. Z pomysłów to jeszcze taki: pauza wstrzymuje odtwarzanie dźwięku. Drobiazg, jednak uważam, że potrzebny i bardziej "światowy".
  Dodano: 13 Stycznia 2016, 22:42:21
To jeszcze małe uzasadnienie domyślnej scn. td2 jest scenerią testową dla ficzerów od Q. Myślę że przy tylu updatach, chowanie td i zmiana nazwy td2 słabo się broni. Po testach i po oficjalnym wydaniu exeka od Q, można wrócić na testową, zwykłą td. Co do dźwięków po pauzie, "światowy" w sensie, że takie rozwiązanie jest logiczne dla programu aspirującego do pewnej wysokiej jakości.
F10 sypie błędami, ale tu jak zwykle u jednego jest tak, a u innych inaczej.  F11 przestało wstrzymywać symulację, ale mam wysyp na prtscr. To na winXP. Zdaje się że na win10 miałem niewielkie różnice w zachowaniu symulacji, po wciśnięciu klawiszy F10, F11. Rejestrowałem też opóźnienie w działaniu klawiatury numerycznej po uruchomieniu siódemki na Bałtyku, co skutkowało nie możnością odhamowania hamulca pomocniczego. To jednak jeszcze do potwierdzenia.

queuedEU:
Bedzie ladowal zawsze to co jest ustawione w eu07.ini, ustawienie w exe na sztywno mi nie pomoglo. Z eu07.ini bierze to co ma domyslnie ladowac, chyba ze pliku nie bedzie to wtedy to co w exe zapisane.

mac310:
Próbowałem po rozpakowaniu ostatniej PC z patchem i jest tak samo jak na wcześniej testowanej konfiguracji. Raz się odpala, a innym razem nie odpala. Pasek programów zawsze zasłania i muszę użyć Alt+Tab (to akurat mały problem). Zatem na razie nie drążę tematu. W miarę możliwości czasowych będę przejeżdżał różne znane mi scenerie i zobaczę czy coś się nie zmieniło. Na razie mogę też tylko potwierdzić baltyk i w zasadzie również l053-day-tlk83202.

lukasn26:
Można użyć okienko +TAB, odkryłem przez przypadek a fajny efekt jest :)

Krzysiek626:
Wciśnięcie tab, po wciśnięciu okienka jest bez sensu, bo nic nie daje. Chyba, że masz jakiś specjalny efekt, ale to trzeba było dać jakiś zrzut ekranu. Załączam screen. Po za tym przestały mi wywalać błędy po F10, wygląda tak jakby windowsXP był inteligentny i uczył się współpracy z aplikacją.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej