Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Linia 61_v2

<< < (2/11) > >>

Ra:
Ja nie mam ambicji na rozbudowę scenerii, ale jeśli ktoś ma gotowe fragmenty, to pomogę obrócić i dopasować do obecnego układu torowego. Obecnie tylko Lubliniec jest umieszczony na względnie prawidłowej wysokości i stamtąd jest najbardziej sensownie zacząć rozbudowę. Stradom nie ma ustalonej wysokości, można by tam ewentualnie podpiąć Osobową, niestety ta z Kaliskiej się zupełnie nie nadaje (a szkoda, bo prawie kompletna) — załącznik. Fosowskie nie są w ogóle ustawione zgodnie z mapą — gdyby tam miał być jakiś dodatkowy odcinek, to trzeba by trochę poprzesuwać. Ponieważ wyjazd na Ozimek jest skopany, a innego szlaku nie miałem,  to było mi obojętne ustawienie Fosowskich i zostawiłem bez zmian. Ewentualnie można też rozbudowywać od Herbów Nowych, gdzie do ustalenia są wysokości.

Obecnie przesuwam perony w Blachowni, bo na przejeździe przy nich są ograniczenia, a kilometraż się tam rozjeżdża o 800m i tuszowanie tego nierówno ustawionymi słupkami byłoby przegięciem (na zachód od przejazdu trzeba by je ustawiać co 130m, a na wschód co 50m).

ST44-003:
@eR, wiem, że ta informacja to pierdyłka, ale jak się okazuje i sam JuraPark w Krasiejowie jest dobrze umieszczony ;) Inaczej mówiąc, że pod względem wysokości i zróżnicowania terenu jest to dobrze odwzorowane w tym miejscu aż do Ozimka.
Tego dinozaura co jest tam wstawiony naprawdę widać z wagonu (no, w zasadzie tylko głowę, ale jednak).

up5358:
Na Drawinowie mamy (poczatek trasy - Grodzisk) po lewej dwa tory ze slupami trakcyjnymi "nowego typu" (metalowe, z kratownica). Mam taka propozycje, by te slupy wstawic na zmodyfikowana linie 61. Przynajmniej na szlak. WOS dac wspolczysny. Perony dac nowe, te takie z rozowa kostka (o ile sie nie myle to na zadnej scenerii nie sa jeszcze wykorzystane). U nas bylby to odcinek: Czestochowa Stradom - Lubliniec, Lubliniec - Ozimek ( - Opole Gl). Propozycje ta popieram faktem, iz obecnie fragment L61 zawarty w tej scenerii jest po modernizacji. Tylko nie wiem na ile jest to teraz mozliwe, by przy okazji modyfikacji scenerii dostosowac od razu parametry pod to co jest "na gruncie".

Ra:
Po modernizacji to jest już kompletnie coś innego. Zmienione układy torowe (przynajmniej w Kochanowicach i Lisowie), inne słupy trakcyjne, wymieniona dawna sygnalizacja w Herbach Starych na współczesną itd. Moim zdaniem jest to propozycja oderwana od rzeczywistości. Ale nie widzę przeszkód, żeby ktoś chętny i z umiejętnościami to zrobił. Jakieś 2000 roboczogodzin powinno wystarczyć.
  Dodano: 06 Października 2015, 21:35:44 Poza tym, po modernizacji nie ma tam ruchu regionalnego, więc cała nie-towarowa użyteczność scenerii skończyłaby się na dwóch TLK, po jednym w każdą stronę (symulacji Pendolino nie mamy).

PiterCC:
Z tym ruchem regionalnym już nieaktualne, od grudnia będzie 6 par Częstochowa-Lubliniec i 1 para TG-Herby Nowe-Częstochowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej