OK, 3 razy przejechałem trasę testowo z różnymi ustawieniami P8 dla W4. Niestety to chyba w ogóle nie działa.
Tzn brak sygnału odjazdu dla P8 = (0, 1, 2). Domyślam się, że w scenerii jest nieprawidłowo przypisany semafor wyjazdowy z Chomikowa, dlatego jako pierwszy skanowany jest "psiary_zagroda_p_seminfo". Ale mniejsza o to, nie powinno mieć znaczenia dla P8 ustawionego na wartość parzystą, prawda? Powinienem dostać odjazd nawet jak mam S1 na wyjazdowym, prawda?
Na podglądzie wygląda to tak - stoję w Chomikowie przed planowym odjazdem - w tabeli skanowania mam "chomikowo#01_stopinfo". Mija godzina odjazdu - w tabeli skanowania widać kilka kolejnych torów, na końcu listy jest "psiary_zagroda_p_seminfo". I sygnału odjazdu brak. Pojawia się, jak wjazdowy w Psiarach poda S10.
Niestety wygląda na to, jakby przedostatni parametr dla w4n.inc był zupełnie ignorowany. Tak na marginesie, jeśli chodzi o parzystość, to w kodzie pewnie jest (p % 2), co dla 0 także zwraca 0, tak samo jak dla każdej innej parzystej, więc 0 powinno wg dokumentacji i na zdrowy chłopski rozum powodować, że sygnał odjazdu nie oczekuje na semafor w ogóle, ergo w kodzie symka jest błąd powodujący, że nie zachowuje się zgodnie z dokumentacją. Rozumiem, że trzeba prawidłowo przypisać wyjazdowy i problem zniknie, ale chyba opcja parzysta była pomyślana właśnie na takie okazje, gdzie mamy stare scenerie (tia, praktycznie wszystkie) i nowy rozkład może sobie śmigać prawidłowo, na nowych, zrobionych porządnie będzie tam wartość nieparzysta i kierpoć inteligentny, nie da odjazdu jak na wyjazdowym S1.