Az mnie kusi żeby ponownie zapytać. Mijaja lata, miesiące i dni, a ten temat od dość dłuższego czasu nie jest rozwiązany i w owym temacie stosuje się polityke podobna do kolegi @RA (nie bo nie, bo nie potrafie/nie umie/nie chce mi sie).
Chodzi mianowicie o dzwieki, które kiedyś były (w czasach jak stosowano domyślne dla wszystkich) a teraz ich nie ma dla kranow typu Knorr i Matrosov oraz Knorr w wersji dla EN57 z "lyzka" (pneumaticswitch: brakeacc.wav).
Czy nie można by przywrocic chociaż jakiś domyślnych dzwiekow (poprzez wpisy do mmd), no bo jakos dziwnie i kompletnie nie realistycznie się hamuje nie slyszac nawet jednego syknięcia. Jakos tak cicho jest. Kilka postow wyżej napisałem i potwierdziłem jednemu z kolegow brak dzwiekow, jednak ze strony tworcow exe nie było odzewu, toteż pisze tego posta wyłącznie do nich.
Podobna sprawa zawory dodatkowe (wszystkie typy). Czy nie można podpiac poprzez wpis do mmd jakiś domyślnych dzwiekow hamowania/luzowania?
I teraz nie wiem, czy ten temat jest po prostu zapomniany? a może celowo omijany/olewany? To już sami wiecie. W każdym razie nie pamiętam bym jechal kiedykolwiek w kabinie ET21 i bym nie slyszal syczenia podczas luzowania hamulcow.