Odkopuję, ponieważ wypuściłem (przy współpracy z MrDyrektorem) kolejną wersję tejże aplikacji - 3.0. Przy wspólnej współpracy udało się w przeciągu 2 tygodni zrobić to, nad czym sam musiałem pracować wcześniej rok.
Ze względu na obeznanie w Unity Engine, zdecydowaliśmy napisać aplikację od zera właśnie pod tamten silnik (drobne poprawki w Eclipse doprowadzały mnie do szału). Dziś, każda sugestia i błąd mogą być szybko i sprawne dodane w kolejnej aktualizacji. Minimalna wersja Androida obsługiwana to 4.0. Aplikacja testowana na starszym, chińskim tablecie z Androidem 4.2.2. i wszystko śmigało płynnie. Zmienił się interfejs i pewnie dla starszego grona użytkowników będzie zbyt "słodko", mimo wszystko wydaje mi się, że obecnie niebieski kolor cieszy oko niż poprzednia biała kolorystyka. Większość rzeczy otrzymała grafiki i ikony, nie ma już zdjęć. Opisy znajdują się tuż obok semafora lub wskaźnika, nie ma potrzeby przewijania w dół, aby przeczytać opis. Co w aplikacji?
Obecnie obsługiwane są:
- 5 komorowy semafor półsamoczynny z pasem,
- tarcza ostrzegawcza świetlna
- sygnalizator powtarzający,
- tarcza manewrowa świetlna,
- semafor samoczynnej blokady liniowej,
- tarcza zaporowa świetlna,
- tarcza ostrzegawcza przejazdowa,
- semafor półsamoczynny kształtowy,
- tarcza ostrzegawcza kształtowa,
- tarcza manewrowa kształtowa,
- tarcza zaporowa kształtowa,
- tarcza rozrządowa kształtowa,
- tarcza rozrządowa świetlna,
- wszystkie wskaźniki z instrukcji Ie-1,
- pozostałe wskaźniki,
- pozostałe sygnały nadawane przez pojazdy i osoby.
Tam, gdzie osoby "machają" rączkami, odpalane są animacje. Sygnały dźwiękowe również są uruchamiane.
Oczywiście nadal czekam na sugestie, uwagi, zgłaszanie błędów. Czasami pewne opisy mogą być odbierane zbyt kolokwialnie, ale często chciałem pominąć skomplikowane opisy z instrukcji. Nie sztuka było przekleić wszystko z Ie-1. Ze względu na bardzo dużą ilość materiałów, zdarzają się literówki i błędy stylistyczne, w kolejnych aktualizacjach postaram się poprawić to co znajdę sam, oraz to co wskażecie Wy ;)
Link do aplikacji w Sklepie Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.goss.sem&hl=plPoniżej kilka screenów. Pozdrawiam!