Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Odskakiwanie manipulatorów
Stele:
Teraz na pozycjach hamowania plus zmniejsza siłę hamowania. Jeśli w rzeczywistości jest to na jednej dźwigni, to wydaje się to być najwierniejszym odwzorowaniem. Przytrzymać sekundę by przejść w zakres silnikowy nie problem, a animacja będzie płynniejsza.
firleju:
Z tego co widzę, to minusem nie hamujesz, tylko 3-7. Tutaj bardziej mi chodzi o to, że żeby dodać mocy musisz wejść dwa razy plusem. Najpierw wychodzisz z trybu hamowania a potem zaczynasz dodawać mocy. Chociaż z drugiej strony to raczej nie będzie większy problem.
youBy:
--- Cytat: Stele w 19 Marca 2015, 21:53:05 ---No i fajno. Nagły ma być tak wolny czy to kwestia taktowania w tym programiku?
--- Koniec cytatu ---
Stałe czasowe są zrobione jakkolwiek.
--- Cytat: gfirlejczyk w 20 Marca 2015, 11:40:33 ---Patrząc tylko na tabelę przejść ma jedną wątpliwość. Po wciśnięciu plusa jeśli jest w pozycji 2 dodajemy moc, ale jeśli jesteśmy w pozycji 3 to przechodzimy na 2. Czy to tak jest specjalnie zrobione? Czy pozycja 2 oznacza luzowanie do końca w momencie jeśli z pozycji 3 przejdziemy plusem a nie klawiszem 7? Dla mnie oczekiwaną wersją byłoby, że plus zawsze oznacza przejście na pozycję 1 i program sam już obsługuję resztę automatyki.
--- Koniec cytatu ---
Tak. Tak. Pamiętaj, że pozycja 3 to również pozycja zmniejszania napędu i wydaje mi się, że przerywanie zmniejszania napędu klawiszem Num+ będzie dosyć intuicyjne.
firleju:
Hmm... No tak, ale jeśli pozycja 3 osiągana z 2 jest niestabilna to puszczenie minusa powinno nam dać pozycję 2. W tym momencie przejście z pozycji 2 na 3 przy użyciu Num3 powinno powodować zmianę trybu pracy tj. z utrzymania napędu na utrzymanie siły hamowania. Dobrze to rozumiem?
youBy:
Nie ma rozróżnienia.
--- Cytat: youBy w 28 Lutego 2015, 13:07:38 ---1 – zwiększanie siły pociągowej – niestabilna, powrót do 2,
2 – utrzymanie siły pociągowej, zmniejszanie siły hamowania – stabilna,
3 – zmniejszanie siły pociągowej, utrzymanie siły hamowania – stabilna,
4 – zwiększanie siły hamowania – niestabilna, powrót do 3,
5 – hamowanie nagłe – stabilna.
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej