Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Odskakiwanie manipulatorów

<< < (9/11) > >>

Ra:
Ja bym proponował wprowadzić sterowanie potencjometryczne (wielopozycyjne). Na osi potencjometru można by dodatkowo mocować kształtki zależne od typu taboru, dzięki którym uzyskiwało by się własności mechaniczne typu powrót na pozycję stabilną albo wyczuwanie pozycji.

youBy:
Po przejrzeniu wątku i spokojnym przemyśleniu proponuję na chwilę obecną sterowanie elfem wg tablicy przejść z załącznika. Do tego zamieszczam program, który obrazuje działanie takiego sterowania (należy wrzucić do głównego katalogu z symulatorem).

--- Cytat: hanys w 06 Marca 2015, 20:53:57 ---
--- Koniec cytatu ---
A co to ma wspólnego z odskakiwaniem?…

Stele:
No i fajno. Nagły ma być tak wolny czy to kwestia taktowania w tym programiku?

klimczok_mk:
Również jak dla mnie sterowanie może być. Nie jest mocno skomplikowane. Po prostu jest wszystko jasne i chyba wszyscy skumają zasady sterowania.

firleju:
Patrząc tylko na tabelę przejść ma jedną wątpliwość. Po wciśnięciu plusa jeśli jest w pozycji 2 dodajemy moc, ale jeśli jesteśmy w pozycji 3 to przechodzimy na 2. Czy to tak jest specjalnie zrobione? Czy pozycja 2 oznacza luzowanie do końca w momencie jeśli z pozycji 3 przejdziemy plusem a nie klawiszem 7? Dla mnie oczekiwaną wersją byłoby, że plus zawsze oznacza przejście na pozycję 1 i program sam już obsługuję resztę automatyki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej