Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Modyfikacja linii 61

<< < (23/28) > >>

Ra:

--- Cytat: Lelek w 17 Października 2015, 14:00:12 ---In coordinates 5 426,1; –4 931,2 is bad pole for overhead lines.
--- Koniec cytatu ---
Resztę poprawiłem, ale na to nie mam pomysłu. Tam jest (była) taka półbramka z długą poziomą kratownicą, a chyba nie mamy takiej. Po drugiej stronie jest słup z kotwieniem na dwie strony, więc zamiana na całą bramkę byłaby zbyt naciągana.

http://bazakolejowa.pl/index.php?dzial=stacje&id=2993&okno=galeria&photoid=20916
http://semaforek.kolej.org.pl/wiki/index.php/Plik:Kochanowice6.JPG

Ps. Ktoś widział modele tych betonowych dekli?

Sawi:
Taka półbramka trafiła do testu, ale nie w tej kombinacji. Pewnie niebawem się pojawi.

Stele:
Wymierz jak długiej półbramki potrzeba, to mogę przerobić bohunową z paczki co Seba wrzucił.
Takie dekle kiedyś fotografowałem mam wrażenie, ale nie mam materiałów na dysku. Musiało być aparatem Seby. Jednak beton to beton, nie musi być dedyka. Patrzę po katalogu i mamy fi800h100, fi1000h120, fi1240h130. W Kochanowicach były któreś z tych ostatnich patrząc na proporcje do rozstawu toru. Pod płytę dam z metr rury by sobie zakopać do woli w zależności od warunków lokalnych. Którą średnicę chcesz?

Ra:
Już sobie poradziłem, wstawiając tr/est-polbramka_szara770.inc przycięte na 11m. Sieć na razie traktuję po macoszemu, póki nie da się przesuwać drutu względem słupa. Patrząc na mapy Geoportalu raczej bym dał 1m, proporcja na klatce z filmu też sugeruje 1m. Wysokość będzie rzędu 30cm ponad poziom gruntu (wtedy można by przeliczać je korektorem Mariusza). Tylko żeby był nieparzystokąt, tak 11 do 15 powinno być dobrze.

Stele:
Proszę. Dziewiętnastokąt. Pivot 30 cm poniżej czubka dekla. Dlaczego chciałeś nieparzystą ilość segmentów? Podzielna na 4 jest najlepsza pod względem symetrii uzyskanej siatki i możliwości mapowania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej