Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Linia 356 - luźna propozycja
carmel4a:
Ech, niestety, naprawdę nie chciałem odgrzebywać tego tematu. Nie chciałem pisać o doc. narzekać itp. ale im dalej układam tory tym bardziej widzę, że opis podstawowych funkcji by się przydał. Np. wstawiłem przez przypadek 'Obiekt z obrysem' i nie mogę się go pozbyć. Logika podpowiedziała mi: warstwy->obiekty punktowe; zaznaczyć; obiekt->usuń. No niestety niezbyt działa, pewnie robi się to inaczej, szkoda tylko, że muszę się o to pytać na forum.
Przepraszam za offtop, ale może mi ktoś pomóc?
Ps: Dokładniej, po paru próbach chyba udało mi się to coś usunąć, ale jakby w połowie, tj. fioletowe (różowe) kółko znikło, kwadrat został.
Ra:
Kwadrat jest tylko zaznaczeniem. W sumie to mógłby się nie pojawiać, jeśli nie ma obiektu, ale jakoś nikt do tej pory tego nie zgłosił, a mi nie przeszkadzało. Problem jest w tym, że użytkownicy oczekują od edytora w Rainsted, że jest gotowym produktem, jak Word czy Excel, podczas gdy jest to raczej luźny zbiór pewnych narzędzi, z których wiele jeszcze trzeba dopracować.
carmel4a:
Wiem, że edytor nie jest gotowy, ale wiele projektów niegotowych mają opisy. Skąd miałem wiedzieć, że to tylko zaznaczenie? Sam Symulator nie jest jeszcze gotowym symulatorem (brakuję wiele elementów które tak skrupulatnie wypisujecie) ALE jednak ma dokumentacje adekwatną do zawartości.
Czytając ją nie oczekuję, że np. lok. xyz jest skończona w 100%, na świecące wszystkie lampki i są one świetnie opisane. Za to mogę się dowiedzieć jak ruszyć i się zatrzymać lokomotywą oraz są wymienione dodatkowe opcje (nie muszą być opisane). Przez to z 4000 użytkowników zarejestrowanych na forum, pytań 'jak ruszyć' jest o wiele mniej.
Temat ten za dwa trzy dni zostanie zamknięty i/albo zostanie usunięty i/albo trafi na bocznicę (bo przestanie byś potrzebny). Zostanie przysypany innymi nowszymi tematami i wszystkie informacje staną się trudniej dostępne. Założę się, że za rok, dwa pojawi się tak samo upierdliwy user z podobnymi pytaniami :) Szukajka może mu nie pomóc, bo np. inaczej sformułuję pytanie.
Jeszcze raz; nie oczekuję od Ciebie byś rzucił wszystko, przestał pisać exe, rozwijać rainsted i pisał doci, zwracam tylko uwagę, że brak ich zwiększa 'próg wejścia' o którym wiele razy pisaliście w paru miejscach...
Skoro i tak zeszliśmy kompletnie z tematu to szybko zapytam. Jest możliwość przeniesienia map do programu 3d, czy trzeba je osobno lepić i kalibrować? Nieważne, temat można zamknąć.
Ok.
Benek
Nawigacja
Idź do wersji pełnej