Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Edytor plików scenerii ScnEdit, alpha testy
Krzysiek626:
Witaj Mariusz. Ja odniosę się do pierwszego postu w tym wątku. Jestem chyba mało kumaty, nadal nie wiem, co tym niepowstałym, a już kontrowersyjnym edytorem można zrobić. Dowiedziałem się z całego wątku wiele o zawiłościach jego budowy, nadal jednak nie wiem, czy i jak położę nim tory, jak wstawię semafory, zwrotki lub angliki. O sieci trakcyjnej nie wspomnę. Urwałem się z choinki, teraz jest na to czas, więc pytam, co ja będę mógł zrobić tym edytorem... zdanie:
--- Cytuj ---ScnEdit jest ... edytorem czysto tekstowym, który ... wspomaga bezpośrednią pracę nad plikami scenerii, zwłaszcza plikami ctr zawierającymi zdarzenia. Ponadto bezpośrednia edycja plików źródłowych daje największą kontrolę nad ich strukturą i działaniem.
--- Koniec cytatu ---
kompletnie mnie o tym nie informuje.
--- Cytuj ---Ponieważ pliki scenerii mają swoją oryginalną składnię, potrzebny był edytor, który potrafi tę składnię rozpoznać i oznaczyć odpowiednimi stylami i kolorami.
--- Koniec cytatu ---
Dla mnie to tak oczywiste, że nie trzeba o tym pisać (kolory to taki bajer).
--- Cytuj ---Mój edytor prezentuje tekst w kolorze, ponadto kolory można wybrać z kilku gotowych schematów, w zależności czy ktoś preferuje jasne tło, ciemne, czy może łagodne dla oczu, a jednocześnie czytelne.
--- Koniec cytatu ---
Taaak, skórki dobra rzecz, jak już się wie co tym edytorem zrobię. Mógłbym tak każde zdanie wyciąć i napisać, że nadal nie dowiedziałem się najważniejszego. Wytykanie wersji .NET coś tam nie ma sensu, skoro wiemy tylko tyle o funkcjonalności projektu.
HTD:
OK, ulżyło wszystkim? :) Swoją drogą, lincz jest bardzo merytoryczną dyskusją w wątku. Nie podoba Wam się mój projekt i użyta technika, więc jedziecie mi personalnie kwestionując umiejętności? To jest po prostu żałosne i żenujące. Dalsza dyskusja na tym poziomie nie ma sensu i nie będę się do niego zniżał. Dajcie szansę normalnym użytkownikom i nie spamujcie proszę.
Mariusz1970:
Moim celem nie bylo linczowanie Ciebie. Jesli tak to odbrales, to przepraszam :)
Krzysiek626:
--- Cytuj ---...jedziecie mi personalnie kwestionując umiejętności?
--- Koniec cytatu ---
Pomyłka, wyszczególniłem czego chciałbym się dowiedzieć o tym, co zamierzasz zrobić. Póki co, chwaliłeś obraną technologię tworzenia, nie przyjmując do wiadomości, ani jednego argumentu dotyczącego sprzętu czy oprogramowania. Jak myślisz, warto dyskutować jak nie przyjmujesz żadnych uwag?
--- Cytuj ---Dajcie szansę normalnym użytkownikom i nie spamujcie proszę.
--- Koniec cytatu ---
A niby kto to jest? Ja się czuję normalny i wszyscy co tu pisali też. 4588 osób zarejestrowanych na forum, piszących może 50, może 100, kto tu ma być normalny? Mam wrażenie jakbyś pomylił nasze forum z jakimś informatycznym. Do Ciebie nie dociera nawet głos tych kilku osób, którzy potrafią dopisać linijki kodu do exe. Tych najbardziej będących w temacie softwarowym. Odpisz na stawiane zarzuty i pytania, nikt nie podważy wtedy Twoich umiejętności...
HTD:
Mam odpowiadać na zarzuty? Serio? Wow. To było pytanie retoryczne. Dobrej nocki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej