Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Edytor plików scenerii ScnEdit, alpha testy
HTD:
Poprawiając poprzednią rozwlekłą i mętną odpowiedź: obniżenie .NET do 4.0 dopiero po zakończeniu fazy alpha. Wersji bez .NET nie będzie, ale jak ktoś chce, może dodać samodzielnie do projektu, albo przesłać pliki i sam je dodam. Kolejne uwagi odnośnie .NET proszę kierować w formie poprawek i plików bezpośrednio na GitHub. Poprzez GitHub można także zgłosić chęć dołączenia jako developer. Z góry dziękuję.
pol102:
Mam mieszane uczucia co do Twojej szczerości. W ostateczności kłamiesz i z prawdziwą developerką masz wspólnego tyle co Andrzej Gołota. Wyobraź sobie, że manager projektu, po pierwszych opiniach od testerów stwierdza, że dążenie do osiągnięcia funkcjonalności w aktualnie przyjęty sposób jest złe. Potrzeba nieadekwatnych do tego celu zasobów. Przyjęte rozwiązanie uznane jest samo w sobie jako błąd krytyczny. W normalnej firmie IT projekt na tym stadium porzuca się i zaczyna od razu od nowa, ale z pominięciem błędów. Gdyby rozumować tak jak to robisz obecnie, EU07.EXE powinno mieć 40GB.
Dodano: 26 Grudnia 2014, 13:33:29 Pozwolę sobie na jeszcze jedną małą podpowiedź, sprawdź sobie jaki odsetek tego forum korzysta z komputerów wyposażonych w W8 i W8.1... statystyczna reszta to W7, a następnie XP oraz pozostałe.
A teraz już personalnie, zarabiam tyle że mógłbym spokojnie zmienić komputery na takie jakie dałyby mi przyjemność pracy znaną z W7, i zrobiłbym to od ręki ale na pewno nie z powodu marnych umiejętności deweloperskich programisty ;)
ryba825:
--- Cytat: pol102 w 26 Grudnia 2014, 12:42:30 ---Wyobraź sobie, że manager projektu, po pierwszych opiniach od testerów stwierdza, że dążenie do osiągnięcia funkcjonalności w aktualnie przyjęty sposób jest złe. Potrzeba nieadekwatnych do tego celu zasobów. Przyjęte rozwiązanie uznane jest samo w sobie jako błąd krytyczny. W normalnej firmie IT projekt na tym stadium porzuca się i zaczyna od razu od nowa, ale z pominięciem błędów.
--- Koniec cytatu ---
I zamienia .NET na co? Ma 100 programistów C#/.NET i mówi: "słuchajcie, od dzisiaj jesteście programistami C++ i używacie wxWidgets. Zamiast jednej linijki piszecie 200. Nie znacie C++? To już wasz problem."
Bez jaj. Żaden menedżer nie zwiększy budżetu na projekt 200 razy. .NET tyle waży, więc to do MS trzeba się żalić. Od wersji 4.6 ma nie wymagać instalowania całego środowiska, tylko będą dołączane dllki z instalatorem.
Ra:
Może się nie znam, ale mnie np. przeraża to, że do różnych programów muszę mieć .NET 2.0, 3.0, 3.5, 4.0, 4.5.1, a co jeden to większy. Do tego mam kilkanaście "Microsoft Visual C++ Redistibutable", też po jednej wersji dla każdego programu. Być może tak właśnie to musi wyglądać i lepiej się nie da. Być może edytor tekstowy najszybciej się zrobi w C#, a do tego sobie trzeba kupić specjalny komputer, żeby nie zamulał. Zasadnicze pytanie, po co to robimy. Jeśli ma to być narzędzie dla wszystkich, to ślepa uliczka. Jeśli tylko po to, żeby ktoś jeden mógł zrobić coś tam, to ma to sens. Z innej strony, np. Mariusz zrobił narzędzia do Excela, ale że wymagają Excela, to wiele osób ich nie używa, chociaż by się przydało zapuścić je przed wydaniem paczki...
Mariusz1970:
Czesc,
To ja Mariusz, mnie sie wydawalo, ze Excela ma raczej wiekszosc. Ja w zasadzie pisalem te narzedzia pod swoje potrzeby, bo swego czasu mialem hopla na punkcie automatycznego lub polautomatycznego likwidowania bugow. W samych narzedziach tez moga byc bugi, ale to inna sprawa.
Nie wiem czym kieruje sie HDT. Jesli pisze przede wszystkim sam dla siebie ok, jesli nie, to bedzie musial poczekac, az wiekszosc zmieni sobie sprzet a nie na odwrot.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej