Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Edytor plików scenerii ScnEdit, alpha testy
Krzysiek626:
Tak, serio, zarzuty (czytaj wątpliwości) i pytania dotyczyły ScnEdit i nie były linczem. Miałeś zwracaną uwagę, że słownictwo Twoich wypowiedzi nie pasuje tutaj. Językiem IT możesz tu porozmawiać z kilkoma osobami, reszta nic z tego nie zrozumie, kapujesz? Potrafisz zmienić język na inny? A teraz masz żal, bo ktoś napisał co czuje, bo ktoś odważył się zapytać, a inny że tego nie chce. Możesz temu stawić czoło lub nie, Twój wybór.
Wiem, co to pytanie retoryczne, tym niemniej Tobie odpowiedziałem.
HTD:
Oj tam, wyluzuj. Mi nie podoba się słownictwo sądu kapturowego. Nie przyszedłem się tłumaczyć, bo nie muszę. Na grzecznie zadane pytania odpowiadam, na inne mi się nie chce. Napisałem, czemu użyłem .NET. Gdybym miał się powtarzać, spamowałbym. I tak spamuję odpowiadając w tej zupełnie niemerytorycznej dyskusji, tym samym naruszając regulamin, bo nie powinienem odpowiadać na posty, które naruszają regulamin. Byłem poproszony przez moderatora, żebym nie powtarzał się, nie pisał rzeczy, które nic nie wnoszą ciekawego do dyskusji i pozwól mi proszę dostosować się to tej prośby. Staram się, tylko jakoś nie wychodzi.
Jeśli czymś Ciebie lub kogokolwiek uraziłem, najmocniej przepraszam. Może troszę za bardzo upierałem się, że .NET 4.5 czy Win 8 to fajne rzeczy. To nie było mądre. Zostaniemy przy swoich zdaniach. Teraz po co zrobiłem ten edytor? Jeszcze nie wiem. Ciekawi mnie, co się da z tym zrobić, czego się nauczę, dokąd mnie ta zabawa zaprowadzi. Na razie potrafi parsować część plików, wyciągać ładnie informacje, sortować i nazywać tory. Trochę podłubię, i wyświetli ich ładną i przyjazną mapę. Potem wyświetli trasy poszczególnych składów na tej mapie. Potem wyliczy im rozkłady. A potem się zobaczy, czy serio muszę przedstawiać jakiś biznesplan? Wyluzujmy. Robimy różne rzeczy dla zabawy, bo lubimy. Po co się denerwować i brać wszystko tak serio? Róbmy swoje bez niepotrzebnych ciśnień.
Tak na marginesie, proszę nie stawiaj sprawy tak, że albo się wytłumaczę, albo będziesz Ty czy ktoś inny kwestionował moje umiejętności. Mam nadzieję, że rozumiesz, że nie jest to specjalnie rozsądne, prawda? Ja nie kwestionuję niczyich umiejętności tu, bo na dobrą sprawę nawet ich nie znam. Tak samo jak Wy nie znacie moich. Nie ma sensu sobie przygadywać czy coś udowadniać. Przynajmniej mi nie o to chodzi. Jeśli byłem uparty czy upierdliwy z tym .NET-em, ok, przepraszam, rozumiem, że niektórzy go nie znoszą, uważają za zbędną rzecz itd. Co do tłumaczenia dlaczego .NET jest przydatną technologią, to bym musiał używać już brzydkiego języka, a inaczej, prościej jest ciężko. No i trzeba by założyć chyba jakiś kompletnie nowy wątek, z odpowiednim tematem.
Zaproponowałem już wcześniej kompromis. .NET 4.0. Ta biblioteka pójdzie pod XP, więc program powinien być dostępny dla wszystkich zainteresowanych. Pozdrawiam.
szczawik:
Wiele narzędzi jest już zrobionych http://eu07.pl/forum/index.php/topic,24985.0.html . Jak będzie czas to dorobię do tego jakiś notatnik by widzieć dokonywane zmiany na bieżąco.
Ra:
--- Cytat: HTD w 19 Grudnia 2014, 00:10:02 ---Zapraszam do testów, zgłaszania uwag i pomysłów.
--- Koniec cytatu ---
Potrzebne by było takie coś: otwieramy sobie ileś plików do edycji (tak z 10), pliki zostają wstępnie sparsowane. Wybieramy opcję z menu, która tworzy nowy plik, a następnie analizuje kolejne wpisy z otwartych pierwotnie plików — jeśli jakiś wpis występuje w każdym z nich, to jest usuwany i wklejany do tego nowego. Na wyższym poziomie trudności powinny być jeszcze sprawdzane nazwy obiektów — jeśli w niektórych plikach jest nazwa, a w pozostałych none, to wpis jest traktowany jako identyczny we wszystkich i przenoszony z nazwą. Dalej, podobnie powinny być traktowane isolated i velocity w torach — jeśli występują chociażby w jednym z plików, to wpisy bez tych własności mają być traktowane jako identyczne.
HTD:
Rozumiem, że chodzi o wszystkie "node" i "event", nie tylko tory? Myślałem o tym, żeby przeparsować to z ignorowaniem typu obiektu i potraktować obiekty jako równe, jeśli wszystkie pola z wyjątkiem nazwy są równe. Względnie, jeśli potrzeba można także uznać za równe obiekty, których współrzędne są odległe o maksymalnie n mm. Zaplanowane do końca tygodnia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej