Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Chcesz pomóc w przygotowaniu nowej PC? Zajrzyj!

<< < (9/14) > >>

youBy:
Proponuję event0 na losowanie, czy jest opóźnienie/dobiegający/inny powód postoju i zależnie od tego podać niewidoczny semafor od razu albo po jakimś czasie wraz z dźwiękiem na radiu.

Ra:
Proponuję się skupić na doprowadzeniu paczki do stabilności, a nowe rozwiązania wymyślać i wdrażać po jej złożeniu i przetestowaniu.

Krzysiek626:
Ja proponuje nowe rozwiązania wprowadzać nawet po wydaniu paczki. Pisałem to już w innym wątku, ale nie jestem przeciwnikiem nowych pomysłów.

szogun:
Zrobienie sensownych odjazdow o konkretnej godzinie to memcellowa katorga, chyba ze nie potrafie wymyslic prostego algorytmu. Zakladajac ze przyjezdzamy planowo albo przed planem to wszystko jest fajnie, stoimy sobie w peronach, eventlauncher wyzwala wyjazd i pasuje. Ale zrobienie sytuacji awaryjnej ze przyjezdzamy po planie, czekamy chwile w peronach i zostaje podany wyjazd to juz wyzsza szkola. Znaczy sie sam wyjazd jest prosty, ale zgranie tego zeby jedno nie wchodzilo w droge drugiemu jest problemem.
Probowalem wyczytac cos z eventow Matiego_Ana ale niewiele sie dowiedzialem.

Ra:

--- Cytat: szogun w 26 Listopada 2014, 21:58:46 ---Ale zrobienie sytuacji awaryjnej ze przyjezdzamy po planie, czekamy chwile w peronach i zostaje podany wyjazd to juz wyzsza szkola.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego to jest robione na poziomie AI. Wystarczy, że obsługa rozkładu jest zrobiona prawidłowo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej