Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Chcesz pomóc w przygotowaniu nowej PC? Zajrzyj!
HTD:
W związku z powyższym rozpocząłem już operację z wiązaniem W4 ;) Dla jednej scenerii jest to już gotowe i działa. Dzisiaj ją wrzucam do testów. I poprawiłem błąd z otwieraniem drzwi. Głupia literówka, wyszła od razu w moim nowym edytorze (bez kolorowania składni i wyrównania kolumn niewidoczne to było).
Wiesz, z tymi eventami po dojechaniu do przystanku - to może się i tak przydać, nie tylko dla obsługi kierpocia. Jeśli to nie byłaby za duża rewolucja albo jakaś masa roboty, byłoby fajnie mieć to w następnej PC. Sam nie wiem co można by z tym zrobić (do czego wykorzystać), ale dobrze jest zostawić trochę więcej swobody autorom przy wymyślaniu scenariuszy. Może czymś ciekawym zaskoczą :)
Dodano: 26 Listopada 2014, 07:46:03 @youBy:
W rzeczywistości tak. Ale w symku kierpoć musiałby potrafić poczekać, jak drzwi były otwarte krócej, a tego póki co jeszcze nie potrafi.
Stele:
Jak jestes spozniony, to czas postoju jest jakos wymuszany. Problemem jest format zapisu czasu z dokladnoscia do minuty.
A odjazd rozkladem nie pozwala na ficzer z calkowa Siecoola, czyli wstrzymanie odjazdu przez dobiegajacego pasazera, co nie byloby problemem dla wyjazdu wyzwalajacego event.
goofy212:
--- Cytat: matek123 w 25 Listopada 2014, 22:41:49 ---@goofy212 z jaką prędkością wykonywałeś manewry? Robiłeś HK?
--- Koniec cytatu ---
Manewry 40 km/h z wyjątkiem jazdy pod skład, tam miałem 25 km/h. Kontrolne zrobiłem i szybkie rozruchy, a i tak dwa razy stałem pod wjazdowym. Przestrzegałem ograniczeń i semaforów, zatrzymywałem się przy W4.
Ra:
--- Cytat: Stele w 26 Listopada 2014, 13:22:12 ---A odjazd rozkladem nie pozwala na ficzer z calkowa Siecoola, czyli wstrzymanie odjazdu przez dobiegajacego pasazera, co nie byloby problemem dla wyjazdu wyzwalajacego event.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli za W4 jest semafor, można do niego wpisać SetVelocity 0 bez zmiany świateł i wtedy AI poczeka na usunięcie tego.
Stele:
Ale nie mam pomysłu jak go przywiązać do odjazdu z uwzględnieniem ewentualnego opóźnienia i zastosować do przystanku. Zresztą tam pewnie też są podziemne/nie ma obsługi AI w składzie gracza, więc wcale nie jest lepiej w żadnym aspekcie. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej