Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch_MaSzyna_10_14
HTD:
Trochę jak w Szczekocinach. Tam też był wjazd na zastępczym i zwrotka się nie przestawiła. Też w nocy. Przypadkowo symulator zyskał niesamowity realizm ;)
Stele:
Zerknijcie jednak na opóźnienia tych eventów oraz czy nie ma jakiegoś dubla zwrotnicy. Jeśli fps przekracza taktowanie fizyki, nie powinno być cudów w rodzaju "bo event nie załapał".
Maciej:
Na pewno nie ma dubla zwroticy. Wczoraj na repo dodałem poprawki nazw, które logowały się jako duble na całej L053. Scenariusz też przejechałem. Bezproblemowo. Wjechałem szybciej niż 40km/h i wszystko było w porządku.
HTD:
Ja bym też zgadywał, że silnik może strzelać fochy, nie sceneria. Od czasu do czasu np na Zwierzyńcu mi się zacina S1. Potem jadę ten sam scenariusz 4 razy i jest ok.
Mariusz1970:
A ja raczej czuje nosem, ze eventy. Sceneriusze, to w zasadzie programowanie. Autorzy mieli jakies zalozenia, ktore w jakis sytuacjach moga sie nie sprawdzic. Dlaczego z gory zakladasz, ze to wina silnika? W zgadywanke mozemy sie bawic. Co mozemy zrobic, juz napisalem. Ja po ilus tam latach spedzonych z maszyna, wnioskuje, ze o wiele czesciej bledy wynikaly z eventow, niz z silnika lub eventy nie braly pod uwage niuansow silnika. Dlatego, jesli Cie mocno zastanawia ten przypadek, to zamiast gdybac, to jeszcze raz prosze, abys przeanalizowal eventy i sprobowal w tym momencie zmienic zalozenie, ze to wina eventowa i szukal. Jesli na 200 procent, stwierdzisz, ze eventy na pewno nie, to dopiero wtedy nalezy pomyslec o silniku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej