Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch_MaSzyna_10_14
EP08_015:
Ja tez mam te tekstury z krzyżem sobie poradziłem trzeba było wygenerować na nowo e3d. Na szczęście miałem u siebie wersje t3d. Zobacze co wyjdzie z rampa. Stelek dlaczego z tego ladnego jeziora zrobiles szambo? Ja bym dorobil jakiś pomost, skromny model lodki może jakiegoś wędkarza... Zobacze u siebie w zbiorach czy dalo by rade zrobić jakas teksturę trzciny.
Wiggle:
U mnie światła w ogóle nie oświetlają torowiska.
PanMechanik:
Nie oświetlały i prędko oświetlać nie będą, ta smuga jest tematem tabu i nie ma na nią mocnych.
Wiggle:
W misji l61+l144_osobowy oświetlanie torowiska przez pociąg działa bez problemu :o
Stele:
Może ktoś potwierdzić co z tymi krzyżami? T3d na repo jest dobre?
Zrobiłem szambo, bo miałem taką wizję. Zmiana tekstury dna na nietrawiaste poprawiłaby efekt. Dodałbym tam plaże, ale import do maxa mi nie działa. Bez tekstur przejściowych na brzegach nie ma co się bawić w pomosty. Musiałbym ukraść starszego maxa i na nim próbować.
Mam trzy tekstury trzciny. Przy pierwszym jeziorku od Macierzewa powinny być. Trzeba je powstawiać na wszystkie. Jakbyś zrobił lepsze tekstury, oczywiście się nie obrażę. Jest tylko problem, że i woda i trzcina muszą być przezroczyste a wtedy podwodna część zielska nie renderuje się i wygląda to marnie.
Smuga zdaje się mieć dziwnie ustawiony próg załączania od kilkudziesięciu wersji exe. Niestety tylko wybrańcy z kodem źródłowym mogą to dostroić, a ci mają ważniejsze rzeczy do roboty.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej