Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Patch_MaSzyna_10_14

<< < (43/78) > >>

Maciej:
Dzisiaj próbowałem pozmieniać coś w pliku .fiz, żeby nie było tego efektu w SU45, ale to nic nie dało. Zmieniłem kiedy ma wywalać nadmiarowy. Nadmiarowy zaczął wywalać prędzej, ale gdy wykonujemy słabszy, ale nadal silny rozruch, to wskazówka i tak ucieka poza skalę. Wina nie leży po stronie nadmiarowego, tylko gdzieś indziej jest błąd. Tylko nie mam pojęcia gdzie, bo porównywałem pliki .mmd, .fiz i .chk z patcha 04.2014, gdzie wszystko działało i z tego patcha i nie ma żadnych różnic. Trzeba będzie czekać na poprawki youBy'a.

A co do tej pozycji nastawnika, to nie potwierdzam. Moc jest wypisana w kW, a więc nie jest to przypisane do nastawnika.

youBy:
Moc jest podana w kW, w amperach to sobie można najwyżej prąd mierzyć.

Możliwe, że w międzyczasie przy przepisywaniu mierników zostało coś zmienione w wartości wysyłanej. Należy skalibrować mnożnik dla wskazówki w mmd stosownie do wskazań w Debugmode.

selsyn:
Misja Drawinowo EP 07. Prawdopodobnie nastąpiło przełożenie zwrotnicy pod przejeżdżającym składem. Nie wiem czy to incydent, czy możliwy błąd. Załączam co się udało zgromadzić. Log jest skompresowany ze względu na wagę.

dodulec:
Najprawdopodobniej w czasie przejechania pierwszego wagonu zmieniła Ci się zwrotnica, a lokomotywa i wagony wyjechały na osobny tor. Spróbuj jechać zgodnie z rozkładem.

Zdanie jest nie do końca zrozumiałe. Proszę poprawić.
Benek

Krzysiek626:
Przestawienie tej zwrotnicy dokonało się eventem:
--- Kod: ---EVENT LAUNCHED: grabowek_zwr36+ by et22-256
--- Koniec kodu ---
i nastąpiło w czasie przejazdu przez zwrotnicę grabówek_zwr36. Tak wynika z logu. Nie napisałeś, czy miałeś opóźnienie, jeśli tak, to ile byłeś po czasie przed Grabówkiem? Moim zdaniem, wyzwolenie tego eventu powinno być zablokowane do czasu wjazdu prowadzonego przez nas składu w perony. Jeśli ktoś potrzebuje to mogę uzasadnić. Przejechałem to scn i doprowadziłem do spóźnienia 10 minut (wywalał co kawałek ws), przejechałem bez problemu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej