Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Ustawienia aplikacji 3D

(1/3) > >>

chyzy17:
Witam

Mógłby ktoś pomóc dobrać ustawienia co by uzyskać jak najlepszy efekt wizualny nazwijmy to? Nie znam się na tym za bardzo i nie wiem dokładnie co i jak poustawiać. Obecnie teraz z tego co zauważyłem to przy przesuwaniu kamery obraz mi się tak jakby rozmywał. Screen z aplikacji w załączniku.

hanys:
Na najnowszych sterownikach czy to AMD czy GeForce ustawienia za bardzo nie działają. W moim przypadku maszyna działa poprawnie na sterownikach z 2011 roku. Najważniejsze w MaSzynie to wygładzanie krawędzi, czyli Antyaliasing.

chyzy17:
Mi też źle nie działa, ale zawsze może być lepiej :P Czyli jak konkretnie ustawić to wygładzanie? I jeszcze taką dziwną rzecz zaobserwowałem, że doczytuje mi nagle elementy scenerii, nagle wyskakują, w omsi mam to samo i nie wiem czy to kwestia doboru ustawień czy wina karty.

janek32:
Doczytywać nie doczytuje, tylko zaczyna pokazywać. Każdy element ma ustawiony maksymalną odległość, z której jest widoczny (coby zwiększyć FPS).

Stele:
Od kilkudziesięciu wersji exe odległość renderowania jest zmieniana dynamicznie w zależności od framerate'u. Należy wszystkie odległości renderowania obiektów bez lod ustawiać na nieskończoność. W testach do patcha zrobiłem to z drzewami. Efekt powalający, a wydajność bez zmian, nawet na przelesionych sceneriach. Teraz tylko ktoś musi poprawić wszystkie ince i t3d...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej