Witajcie,
Mam problem z photoshopem, ktory spowodowal zupelny brak mozliwosci kontynuowania prac przy teksturach. Przez ostatni miesiac probowalem go rozwiazac, lecz nic nie pomoglo.
Sprawa wyglada tak, ze w trakcie prac zapisuje plik do formatu roboczego "psd". Nastepnie, gdy probuje wczytac wczesniej zapisany plik to pojawia sie monit, ze program nie moze otworzyc pliku, gdyz jest on nie zgodny z jego wersja. Raz podeslalem osobie posiadajacej gimpa plik psd. Osoba ta otworzyla ten plik ale napisala, ze brakuje wielu rzeczy. Czyli problem polega na tym, ze photoshop w trakcie zapisu danych do pliku nie konczy tego procesu. Zapisuje do pewnego momentu i pozniej sam nie moze odczytac wlasnego pliku. Probowalem roznych metod: rozne wersje "driverow" do grafiki, stawianie od nowa systemu. Nic nie pomoglo.
Proba zapisania pliku do formatu tga i pozniejszego jego otwarcia w photoshopie nic nie daje - identyczny blad.
Prosze o jakies porady, jesli sie ktos spotkal z tym problemem. Moja dzialalnosc w forum polega na tworzeniu tekstur, a bez tego programu nie dosc, ze nie dokoncze projektow wlasnych i powierzonych, to dodatkowo moje uczestnictwo w forum bedzie pozbawione sensu. Trollowanie mnie nie interesuje.