Autor Wątek:  Tworzenie scenerii dla laików  (Przeczytany 3842 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kolejowy14

• ET22-766
  • Otrzymane polubienia: 0
Tworzenie scenerii dla laików
« dnia: 08 Maja 2014, 16:32:59 »
Witam. Od jakiegoś czasu staram się zrobić własną scenerię. Problem w tym ,że dla mnie to jest kosmos. Zaczął bym od czegoś prostego coś mniej więcej jak sceneria td.
Kilka torów, zwrotnic itd. Znalazłem w starterze RAINSTED edytor scenerii, ale ze zmieniania td nic nie wychodzi. Na forum nie znalazłem czegoś w stylu tutorialu lub poradnika. Czy do tworzenia scenerii potrzebny jest jakiś inny program ? Jeśli tak to jaki. Chciałbym stworzyć własną scenerię bo bardzo lubię ten symulator i jeżdżę na nim bardzo często. Czy ktoś mógłby mi pomóc czy po prostu ja jestem za młody, żeby to zrozumieć. Za wszelką pomoc dziękuję. Pozdrawiam kolejowy 14.
Lubię pociągi/tabor.

Offline Benek

• Moderator
  • fb.com/benek.maszyna
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Tworzenie scenerii dla laików
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Maja 2014, 16:36:04 »
Na forum nie znalazłem czegoś w stylu tutorialu lub poradnika.
Bo nie szukałeś. Jest w tematach przyklejonych tutorial tworzenia scenerii.

Offline Ra

• Zasłużony dla Symulatora
  • Ostatni gasi światło...
    • Instalator+Starter+Edytor
  • Otrzymane polubienia: 388
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Maja 2014, 16:48:23 »
Czy ja wiem... Z tworzeniem scenerii nawet ja mam problemy, mimo że mam już chyba jakąś wiedzę na ten temat. Oczywiście mam na myśli scenerię, która by dobrze odzwierciedlała rzeczywistość, a nie była tylko pełną błędów planszą do gry.

Jeśli chcesz zrobić scenerię szybko i dla rozrywki, to polecam Trainz, który ma podobno dobry edytor. Jeśli jednak chcesz zrobić scenerię do MaSzyny, to łatwo nie będzie. Proponowałbym zacząć od jakiejś stacji, którą masz w okolicy i do której w miarę niewielkim kosztem możesz dotrzeć aby coś pomierzyć lub sfotografować.
¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Ra

Polecam: kręgarz Wojciech Walczak, projekt masarni

Offline kolejowy14

• ET22-766
  • Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Maja 2014, 16:51:51 »
Ja mieszkam około o 100m od stacji Świdnica miasto. To ze zdjęciami chyba problemów nie będzie.
Lubię pociągi/tabor.