Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch MaSZyna_04.14
Ra:
Może sygnały są przypisane do torów w nieodpowiedniej kolejności? Tabelka skanowania nie jest sortowana względem odległości, bo w prawidłowo zrobionej scenerii przypisanie sygnałów powinno być zgodne z ich położeniem. Gdy sygnał jest przypisany do toru zbyt wcześnie, to dopiero po jego minięciu pokażą się sygnały znajdujące się pomiędzy jego pozycją w scenerii a miejscem jego przypisania do toru.
P.J.:
--- Cytat: youBy w 15 Maja 2014, 14:19:36 ---Na Drawinowie na tym konkretnym scenariuszu coś dzieje się z AI pociągów pasażerskich, które jadą przed nami. Obserwując ich tabelki skanowania, doszedłem do wniosku, że mają problemy z odczytywaniem sygnałów.
--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamiętam (miałem już kiedyś taki problem), dwa towarowe w Grabówku jechały po jednym torze na siebie i towarowy który jako pierwszy miał dojechać do Włodowic, w ogóle nie wyjechał z Grabówka, bo miał towarowego przed sobą, a we Włodowicach my wjeżdżamy na eventy towarowego. Ale teraz tego nie sprawdzałem.
blachamc:
Jeszcze małe pytanie donośnie ukrotnienia lokomotyw spalinowych, czy dawać 55 headdriver i 3 nobody czy może (connected)?
youBy:
W drugiej nobody.
Ra:
Formalnie nie ma to znaczenia, bo connected traktowane jest identycznie jak nobody.
W sumie to można by wprowadzić jakąś "obsadę" powodującą załączenie baterii w wagonie pasażerskim albo drugiej jednostce czy lokomotywie w ukrotnieniu (mam wątpliwość, czy można załączyć baterię przez złącze ukrotnienia).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej