Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch MaSZyna_04.14
hanys:
--- Cytat: Ra w 19 Maja 2014, 16:56:27 ---Formalnie nie ma to znaczenia, bo connected traktowane jest identycznie jak nobody.
--- Koniec cytatu ---
Jest znaczenie. Jak w EZTach dasz connected to po przejechaniu kawałku skład się samoistnie hamuje. Trzeba baterie wyłączyć, włączyć i na nowo odpalić, ale to nie ma sensu, ponieważ dalej to samo się dzieje. z Yb już pisałem o tym. Zmiana na nobody skutkuje prawidłowym działaniem.
AtapiCl:
--- Cytat: Ra w 19 Maja 2014, 16:56:27 ---W sumie to można by wprowadzić jakąś "obsadę" powodującą załączenie baterii w wagonie pasażerskim albo drugiej jednostce czy lokomotywie w ukrotnieniu (mam wątpliwość, czy można załączyć baterię przez złącze ukrotnienia).
--- Koniec cytatu ---
W EN57AKM wersja 2013 cos takiego jest norma.
Niebugoclaw:
W żadnej starej jednostce i na SPOT-ach nie ma takiej możliwości. Podobnie na lokomotywach, też trzeba załączać ręcznie, na nowszych wynalazkach już mogą być takie udogodnienia.
P.J.:
--- Cytat: P.J. w 15 Maja 2014, 18:09:09 ---
Z tego co pamiętam (miałem już kiedyś taki problem), dwa towarowe w Grabówku jechały po jednym torze na siebie i towarowy który jako pierwszy miał dojechać do Włodowic, w ogóle nie wyjechał z Grabówka, bo miał towarowego przed sobą, a we Włodowicach my wjeżdżamy na eventy towarowego. Ale teraz tego nie sprawdzałem.
--- Koniec cytatu ---
Wracając do Drawinowa, postanowiłem się jeszcze raz przejechać dziewiątką no i zrobiłem parę printscreenów. Tak jak mówiłem towarowy ze sputnikiem nie wyjeżdża bo zastawia go inny towarowy, a traxx z kontenerami stoi na czerwonym bo czeka za sputnikiem. W między czasie my sobie prujemy dziewiątką i dojeżdżamy do Włodowic przed towarowym, który dawno już tam powinien być.
Reg. zakazy 10, obowiązki 11a.
Sputnik, a nie spótnik. Dodatkowo proszę wstawić cytat tak, jak nakazuje Regulamin.
Benek
blachamc:
Cytat ze strony Ra odnośnie nowego EXE:
--- Cytuj ---Dodana została animacja drzwi łamanych, obejmująca trzy kolejne submodele. Na razie umożliwia przetestowanie modeli, a pożytek praktyczny będzie dopiero po wprowadzeniu komend otwarcia drzwi po zatrzymaniu przy peronie (obecnie komendy te działają tylko dla EZT w ukrotnieniu, a w pociągu prowadzonym przez użytkownika wymagane jest użycie przełącznika).
--- Koniec cytatu ---
Mam rozumieć, że mogę otwierać drzwi w wagonach pasażerskich? Jeśli tak to w jakich?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej