Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia 61 - awaryjne poprawianie sieci trakcyjnej.
up5358:
Generalnie to zauważyłem, że z jakiejkolwiek strony się nie zabrać za poprawianie sieci, (oraz poprawę współpracy odbieraka z ową siecią) to zaraz się okazuje, że pojawiają się nowe błędy. Innymi słowy, z której strony tego nie ugryźć, to i tak się ugrzęźnie w tym stolcu.
Tutaj trzeba by było, by ktoś typu: @Ra lub @yB lub obaj razem usiedli i pochylili czoła nad tym problemem w sposób kompleksowy, a następnie podzielili pracę na kilkoro chętnych.
Edit: Bez przemyślenia kroków, rozplanowania i podzielenia zadań na kilka osób, będzie ciężko ogarnąć i poprawić temat sieci trakcyjnej, a błędy się nawarstwiały latami. Pomiędzy swoimi projektami (które już mocno okroiłem) jestem chętny pomagać przy pracach nad siecią.
Edit2: @Sawi, skoro myślimy by wszystko miało wymiary bliższe lub zgodne z rzeczywistymi to się trzymajmy tego, stąd owe 1,27. Chociaż ja testowałem na 2.0 i się lepiej jeździło niż na 1,27 stąd cały czas nie do końca wierzę w to, że CSW to długość robocza.
youBy:
Moim zdaniem 2,00 to zły pomysł, ponieważ odbierak prądu nie ma tak długiej górnej płaszczyzny.
up5358:
yB mnie chodziło by tak zmodyfikować ślizgacz, by jego podstawa była 2032mm, a długość ślizgu (nakładki) 1270mm.
Sawi:
Tylko kicaj powyżej napisał, że za wiele to nie zmieni przy współpracy jego z siecią. Więc wychodzi na to, że zmodyfikowanie go pod wymiarowy na niewiele się zda.
Tolein:
--- Cytat: Sawi w 16 Kwietnia 2014, 22:32:48 ---Zaraz chwila panowie bo się zaczyna widzę bałaganić w tym temacie. Nie może być tak, że jeden poprawia pod 1.27, drugi pod 2.0 itd. Trzeba ustalić konkretną wartość CSW.
--- Koniec cytatu ---
Wiem, pewnie głupio to zabrzmi, ale - może po prostu robić zgodnie z kanonem?
--- Cytat: up5358 w 16 Kwietnia 2014, 23:09:20 ---Generalnie to zauważyłem, że z jakiejkolwiek strony się nie zabrać za poprawianie sieci, (oraz poprawę współpracy odbieraka z ową siecią) to zaraz się okazuje, że pojawiają się nowe błędy. Innymi słowy, z której strony tego nie ugryźć, to i tak się ugrzęźnie w tym stolcu.
Tutaj trzeba by było, by ktoś typu: @Ra lub @yB lub obaj razem usiedli i pochylili czoła nad tym problemem w sposób kompleksowy, a następnie podzielili pracę na kilkoro chętnych.
Edit: Bez przemyślenia kroków, rozplanowania i podzielenia zadań na kilka osób, będzie ciężko ogarnąć i poprawić temat sieci trakcyjnej, a błędy się nawarstwiały latami. Pomiędzy swoimi projektami (które już mocno okroiłem) jestem chętny pomagać przy pracach nad siecią.
--- Koniec cytatu ---
Ale ja Tobie to mówiłem (pisałem) już kilka razy. Na obecną chwilę ja mogę powiedzieć tyle: jeśli nie będzie nowych słupów, to na pewno nie będzie wysięgników. A jeśli model wysięgnika nie będzie kompletny, to nie będzie generatora. Krótka piłka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej