Autor Wątek:  szkoda, ze wymagania sprzetowe sa tak duze :(  (Przeczytany 3925 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eMek9

• Gość
szkoda, ze wymagania sprzetowe sa tak duze :(
« dnia: 31 Stycznia 2005, 12:55:17 »
coz, teoretycznie, mam sprzet taki jaki jest wymagany jako minimum, aczkolwiek symulator dziala tak, ze jakakolwiek zabawa na nim jest po prostu niemozliwa.

coz, moze kiedys, ktos wymysli symulator rowniez dla ludzi ktorzy maja troche starsze kompy. choc pewnie to watpliwe.

Pozdrawiam Tworcow:
zniesmaczony ;)
eMek

Offline Quark-t

• Administrator
  • Automaty liczą...
  • Otrzymane polubienia: 47
Re: szkoda, ze wymagania sprzetowe sa tak duze :(
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Stycznia 2005, 13:03:12 »
Cytat: "eMek9"
coz, teoretycznie, mam sprzet taki jaki jest wymagany jako minimum, aczkolwiek symulator dziala tak, ze jakakolwiek zabawa na nim jest po prostu niemozliwa.

coz, moze kiedys, ktos wymysli symulator rowniez dla ludzi ktorzy maja troche starsze kompy. choc pewnie to watpliwe.

Cytat ze strony głównej "na takim komputerze można uzyskać około 15 fps na trasie niezelektryfikowanej i 3 fps na stacjach węzłowych." Nie obiecujemy gruszek na wierzbie.

A co do 2 części postu - skąd ten pesymizm? Jakbyś poszperał po forum to byś zobaczył, że trwają prace nad nowym enginem symka, dużo wydajniejszym od obecnego. A poza tym dowiedziałbyś się jak poprawić osiągi w wersji obecnej.
Ja mam durona 800 i gf2mx400 i nie przeszkadza mi to symkować i robić trasy.

Pozdrawiam i życzę więcej cierpliwości i mniej zniechęcania się "na wejściu".
Pozdrawiam, dr inż. Quark-t

Offline Grand

• Otrzymane polubienia: 0
Re: szkoda, ze wymagania sprzetowe sa tak duze :(
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Stycznia 2005, 19:23:37 »
No to masz fajny sprzet... Ja mam 533 mhz 128 SDramu , 8 mb wbudowana na plycie.
/ \  / \  / \

eMek9

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lutego 2005, 11:57:34 »
"Cytat ze strony głównej "na takim komputerze można uzyskać około 15 fps na trasie niezelektryfikowanej i 3 fps na stacjach węzłowych." Nie obiecujemy gruszek na wierzbie."
- przeciez nie mowie ze spodziewalem sie rewelacji, tylko zasugerowalem zeby moze stworzyc cos bardziej wydajnego -->> skoro mowisz ze trwaja juz nad tym prace to jestem bardzo szczesliwy :)

"skąd ten pesymizm?"
- ano pesymizm wzial sie z tak prostej i "błachej" sprawy ze po prostu nie znam sie za bardzo na kompach, a co za tym idzie nie umiem poprawic sobie sprzetu tak zeby chodzil w miare dobrze. :(

"Jakbyś poszperał po forum to byś zobaczył,"
- wiesz ile na tym forum jest postow ? ;) moze z czasem przejrze wszystkie tematy i bede na biezaco, niestety nie jestem w stanie tego zrobic "od reki".

"Ja mam durona 800 i gf2mx400 i nie przeszkadza mi to symkować i robić trasy."
- nie no to ja faktycznie jestem kompletny matoł bo tez mam durona 800... ale co do grafy etc to nie wiem co mam :(
co nie zmienia faktu ze dalej nie wiem jak "usprawnic" kompa zeby to chodzilo, i nawet sie za to nie zabieram, bo znajac moje umiejetnosci to naprawic nie naprawie ale na pewno zepsuje ;)

"Pozdrawiam i życzę więcej cierpliwości i mniej zniechęcania się "na wejściu"."
a dzieki... fakt cierpliwosc sie przyda ;)

"No to masz fajny sprzet... Ja mam 533 mhz 128 SDramu , 8 mb wbudowana na plycie."
- heh, nie no to jednak mam troche lepszy sprzet ;P ale co z tego jak nie potrafie z niego korzystac ;)

no dobra a teraz na serio...
tak jak mowilem, nie potrafie sobie tak ustawic sprzetu zeby symulator chodzil w miare  dobrze, i dlatego wyrazilem nadzieje ze moze kiedys ktos zrobi cos co bedzie sie uruchamialo bez zadnych zmian w kompie...
i tyle ;P

nie narzekam, ciesze sie ze jest ten symulator - ze wogole istnieje ;) a ze jestem raczej przyzwyczajony ze to co zainstaluje to wlacza mi sie bez problemow ... coz to juz inna sprawa i moj klopot ;)
no i taki maly zgryz... bo u sasiada dziala a u mnie nie ;) <lol> no ale w ostatecznosci zawsze moge "pojezdzic" u sasiada ;)

Pozdrawiam serdecznie i dzieki za wyrozumialosc :)
eMek9

ZIELONEJ DROGI

Offline uetam

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 6
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lutego 2005, 12:38:52 »
"
tak jak mowilem, nie potrafie sobie tak ustawic sprzetu zeby symulator chodzil w miare  dobrze, i dlatego wyrazilem nadzieje ze moze kiedys ktos zrobi cos co bedzie sie uruchamialo bez zadnych zmian w kompie...
i tyle ;P

W kompie nic nie musisz zmieniac, wystarczy w plikach scn :) Gdybys poszukal odrobine na forum znalazlbys odpowiednie tematy...Wiec do dziela ;]

Offline Kozi

• Prosto z Serca Europy...
  • Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lutego 2005, 12:42:44 »
sprubój usunąć przeszkadzajki i poskracaj składy i już powinno ci lepiej chodzić :)

Pozdrawiam Serdecznie Maciek KoZi
"... W Moich Snach Wciąż WŁOSZCZOWA !!!"

Offline Quark-t

• Administrator
  • Automaty liczą...
  • Otrzymane polubienia: 47
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lutego 2005, 12:54:54 »

- wiesz ile na tym forum jest postow ? ;) moze z czasem przejrze wszystkie tematy i bede na biezaco, niestety nie jestem w stanie tego zrobic "od reki".

Nikt Ci nie każe przeglądać post po poście. Jakbyś uniósł oczy znad klawiatury, to byś zauwazyl takie mrugające SZUKAJ :)
Pozdrawiam, dr inż. Quark-t

Offline jaras

• Otrzymane polubienia: 12
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Lutego 2005, 09:17:31 »
Witajcie.

"Jakbyś poszperał po forum to byś zobaczył,"
Niestety, tu muszę się z Kolegą @ eMek9 zgodzić.

Na forum jest mnóstwo postów, a wiele spośród nich jest zupełnie niepotrzebnych, a tworzą one tylko taki "szum informacyjny". Wprawdzie w dziale "Pomoc" wespół z @ ShaXbee'm i @ Mutopompką zrobiliśmy już jako taki porządek, dzięki czemu ponad dwukrotnie zmniejszyła się objętość działu i pozostały tylko te posty, które są czegoś warte. Cóż z tego, skoro w pozostałych działach tego już nie miał kto zrobić, a to nie podlega już naszej "jurysdykcji".

Gdyby na forum nie prowadzić czata, tylko konstruktywnie dyskutować - na pewno byłoby cokolwiek łatwiej znaleźć.

Jednak, Kolego @ eMek9, ja również namawiam Cię do korzystania z mechanizmu wyszukującego - on naprawdę działa i przydaje się. Nawet mi się już wiele razy przydał.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Jarosław Krasuski (@ jaras)

Doc: tutaj.
No cóż... trzeba się powoli zbierać do odejścia z tego forum - nic tu po mnie.