Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Naprawianie sieci trakcyjnej
miko22:
Sprawa z EP08 na Drawinowie załatwiona. Tylko czy sieć może się kończyć w taki sposób, jak na screenie? Tego fragmentu nie widać ze szlaku, po którym się jedzie, ale ta EP08 startuje dużo wcześniej, gdzie w ogóle nie ma sieci, a tak ustawiony drut skutecznie wyłapuje ślizg pantografu.
--- Cytat: EP08_015 z wątku "Patch_MaSzyna_08.14" w 09 Września 2014, 16:35:57 ---U mnie na Drawinowo-noc wywala często WS ale patyki sa cale. Podobnie na drawinowie także w wersjach towarowych. Patykow nie lamie nigdzie.
--- Koniec cytatu ---
U mnie WS puścił tylko w jednym miejscu na scenariuszu ET22-2 a w innym miejscu złamało mi patyk (pewnie dlatego, że mam CSW=1.27), ale to poprawiłem i jest ok. Czy ktoś mógłby jeszcze potwierdzić, że WS trzyma na wymienionych w cytacie scenariuszach?
Plik z trakcją należy wypakować do scenery/drawinowo.
Edit: W załączniku poprawiona sieć w mocznikach. Plik należy wypakować do scenery/moczniki.
jochand:
Drawinowo jest w porzadku, WS trzyma pantografy cale.
Maciej:
Na wielu sceneriach słupy kotwowe lewitują. Słupy te są ustawione za wysoko, a nad przęsłem znajduje się duży zapas słupa (pokazuje to screen). Wobec tego moje pytanie brzmi: w jaki sposób można obniżyć same słupy kotwowe bez wysięgników?
Stele:
Mamy dwa zestawy słupów. Stary, gdzie całość jest jednym modelem i nowy, niedokończony (do oglądania na TD). Na screenie masz słup starego standardu. Tam wszystko jest jednym modelem. Zaimportuj go sobie do 3dsa, przesuń słup w dół i wyeksportuj ponownie. Pewnie sam model można by przesunąć w notatniku w t3d, ale wtedy miałby niezerowy transform. Wiele wierzchołków nie ma, to w sumie możesz je przekształcić ręcznie...
Trzeba skończyć nową sieć (a autor się wysypał) i położyć wszystko na nowo porządnie. Z poprawnym zygzakowaniem, logicznym kotwieniem i izolowaniem sekcji.
Otworzyłem pierwszy z brzegu inc i był jako jeden model. Pewno różnie jest.
Tomnord15:
--- Cytat: Stele w 11 Października 2014, 20:42:03 ---Mamy dwa zestawy słupów. Stary, gdzie całość jest jednym modelem i nowy, niedokończony (do oglądania na TD).
--- Koniec cytatu ---
Stary słup nie jest jednym modelem. Wysięg jest osobno więc można obniżyć tylko sam słup z naprężeniem a wysięg i sieć pozostanie tak jak była. Oczywiście tyczy się to słupów przęsła naprężenia.
Reg. obowiązki 2.
Proszę zmniejszyć wagę załącznika.
Benek
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej