Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Naprawianie sieci trakcyjnej

<< < (40/52) > >>

Stele:
Ale przy Turowie ograniczenia są. Mówię o Tumlinie, gdzie spokojnie 90 by wystarczyła. A Robo twierdzi, że przeleciał tam 120 i nic się nie stało.
Z czwórka wstrzymajcie się chwilę, bo chcę jeszcze podłubać tam z eventami. Wrzucę dodatkową poprawkę dziś razem z m4v2.
Rangowych zapraszam również do testów Całkowa.

Służba 4 wraz z 4 v2. Różnią się tylko początkowym położeniem składu i eventlauncherem na inną godzinę, więc nie ma sensu sprawdzać obu. Jest to bardziej moja szkółka eventowa, niż poprawka druta. Radiostop w Żernikach ma rzeczywiście 25% szans na wyzwolenie, a nie 25% na każdy pojazd składu, jak to było poprzednio. Dodałem też sygnał odjazdu z Rudawy, w której wg rozkładu mamy postój, z dwuwarunkową pętelką (dziękuję @youBy'owi i za pomoc) i poprzesuwałem godzinę początkową oraz eventlaunchery by zgadzało się to z rozkładem.

Służba 5. Cargowski drut bez modyfikacji i nowy rozkładzik.

RoboBatman:
Scenariusz "L053-sluzba-5-night"  bez uwag. WS trzyma cały czas i patyki całe.

Stele:
L053 służba 6. Zmieniona struktura scmów, przeczyszczenie wyzwoleń kierunkowych i nowy rozkładzik. Do tego kolejne trzy poprawki do osobowego druta. Dziewiątka ma najwyraźniej odrobinę węższy patyk.
Jakby ktoś zechciał pomóc, to całym sercem polecam do poprawek w osi XZ Rainsteda. Wizualizacja zaników napięcia post factum i możliwość dokładnego ustawienia rzutu wysięgnika w osi toru bardzo ułatwia robotę.

Archiwum ma złą strukturę katalogów. Powinno być scenery/linia053/. Zauważyłem dopiero wrzucając na repo. Nie reuploaduję. Kto chce, niech sobie poprawi.

miko22:
Drawinowo na EP09. Plik sc3_tr.scm wklejamy do scenery/drawinowo.

RoboBatman:
@miko22: Jestem po jeździe próbnej po twoim poprawionym drucie na scenerii Drawinowo z EP09. Cała sieć po której jedzie nasz pociąg jest w porządku poza jednym punktem w kilometrze 22+100 na trasie Grodzisk-Włodowice Zachodnie (o które słupy mi chodzi, przedstawiłem na skrinie poniżej). W kilometrze tym wywala WS. Patyków nigdzie nie łamie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej