Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Naprawianie sieci trakcyjnej
Ra:
Zasadniczo, to ja przerabiam Tarniowo na scenerię spalinową, a w zasadzie na niezelektryfikowany fragment sieci kolejowej. Biorąc pod uwagę, że to jeszcze trochę potrwa oraz że tort-sceneria ma również szanse na życie własnym życiem, można tę sieć mimo wszystko poprawić.
RoboBatman:
@Ra, szanuję Twoją pracę na rzecz symulatora MaSzyna. Tylko chciałbym zapytać z czystej ciekawości. Czemu Tarniowo (teraz zelektryfikowane) masz zamiar przerobić na niezelektryfikowany odcinek? Są ku temu jakiejś istotne powody?
Reg. zakazy 10.
Przyłóż się i napisz raz jeszcze. Porządniej.
Benek
Teraz dobrze? Przegapiłem jeden ogonek. Nie wiem, gdzie mógłbym jeszcze zrobić błąd.
Poprawy wymagało to, co jest zaznaczone na niebiesko.
Benek
Ra:
Głównym moim celem jest rozwój narzędzi do edycji scenerii, wbudowanych w Rainsted, aby docelowo były przydatne do edycji scenerii realistycznych. Obecnie testuję rozwiązania w zakresie edycji terenu. Ponieważ w zakresie scenerii realistycznych jeszcze zbyt wiele rzeczy wymaga dopracowania, postanowiłem zacząć od przerabiania dostępnych scenerii fikcyjnych na sieć kolejową. Akurat Tarniowo pasuje mi umieścić w takim miejscu, gdzie chcę zrobić linię niezelektryfikowaną. Dodatkowym argumentem jest wadliwość sieci trakcyjnej, związana z między innymi użyciem zbyt krótkich wysięgników.
Tomnord15:
Skoro sieć jest wadliwa to czy jest sens ją przesuwać, może być tak że jeśli będą występowały błędy to po przesunięciu sieci słup może wchodzić w skrajnię. Proszę o odpowiedź gdyż waham się czy akurat tą scenerię przerabiać.
Sawi:
To niejedyna sceneria, która posiada zbyt krótkie wysięgniki. Zatem jeśli masz czas i chęci działaj.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej