Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Naprawianie sieci trakcyjnej
up5358:
@Tomnord, na razie nie mamy innego wyjścia, jak poprawiać by dało się w ogóle przejechać. Sens jest, gdyż nie spotkałem się z sytuacja, by mi słup przechodził przez prawą część kabiny.
Tomnord15:
Dobra, panowie zabieram się za poprawianie tej scenerii. Samym gadaniem nic nie zdziałam. Tak nawiasem nie jest to takie trudne jak z początku się wydawało i jest potem satysfakcja że samemu coś się zrobiło dla symulatora. Więc zachęcam też innych, bo jak na razie to widzę że tylko kilka osób poprawia sieć w sceneriach.
Edit: Tu już tak łatwo nie będzie, na dzień dobry musiałem wstawić słup na łuku gdyż inaczej nie można było uniknąć łamania pantografu ale dam radę spokojnie z tą scenerią.
RoboBatman:
Dobra Panowie. Po dogłębnym zapoznaniu się z dokumentem "scenery.doc" rekomendowanym przez @Tomnord i instrukcją poprawiania sieci od @Ra, postanowiłem, że i ja spróbuję swoich sił coś zdziałać w tym temacie. Jeśli pozwolicie na początek, to poprawę sieci trakcyjnej na scenariuszu "drawinowo_ep07" biorę na siebie, ponieważ po przejechaniu tego scenariusza, już wiem mniej więcej gdzie są braki w stykach na linii pantograf<=>sieć trakcyjna. Pracę zacznę dopiero od niedzieli wieczorem, ze względu na weekendowy zjazd w szkole.
Nieaktualne. Padł mi na dobre dysk twardy HDD zewnętrzny. Kto ma ochotę niech poprawia.
Tomnord15:
W zasadzie najtrudniejsze jest poprawianie kotwienia sieci. W scenerii Tarniowo na odcinku jednotorowym, oprócz wstawiania słupów, musiałem właśnie przesunąć 2 kotwienia, pół biedy jeśli trzeba tylko po jednej osi, miałem taki przypadek że trzeba po dwóch osiach i to jest trudne, ale znalazłem sposób na to taki, że najpierw przesuwam słup kotwowy z urządzeniem naprężającym i przyłączoną do tego siecią a dopiero potem sam wysięgnik wraz z mocowaniem i przęsłami sieci. Jeśli chodzi o słup kotwowy to w debugmode trzeba odczytać jego współrzędne w miejscu połączenia urządzenia naprężającego z siecią tą co odchodzi od słupa krzyżowego. Sam słup krzyżowy to standardowo czyli nad mocowaniem sieci. To jakby ktoś nie wiedział.
Edit: Zrobione około 20 km szlaku jednotorowego po którym jedzie EU07-216. Poprawianie potrwa długo ze względu na dużą ilość błędów, min. lewitujące słupy kotwowe. Za to na tym odcinku nie ma już łamania pantografów oraz wywalania.
Edit:
Poprawiona sieć trakcyjna scenerii Tarniowo. Może wywalać WS w jednym miejscu z powodu problemu z "kulejącym pociągiem" Gdyby były inne problemy proszę o współrzędne miejsca. Plik wrzucić do katalogu scenery/ tarniowo i zastąpić.
jochand:
W misji EU-06, puszcza WS przed tunelem, chyba 11 slup, screen:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej