Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Obsługa nastawnika jazdy na lok. EU07
busid123:
@szogun po ile prób robiłeś na każdy rozruch? Bo jeżeli po jednej próbie to jest to w ogóle niemiarodajne.
szogun:
Nie sądzę, 5 kolejnych rozruchów w okolicach 600A, odchylenie na poziomie 0.1kWh, więc 1 próba czy kilka to praktycznie bez różnicy.
--- Kod: ---1. 30.5 3.7
2. 30.4 3.7
3. 30.5 3.8
4. 30.3 3.7
5. 30.3 3.6
Średnia:
30.4 3.7
--- Koniec kodu ---
youBy:
To dziwne, bo mi wychodzi średnio 53,53 kWh na rozruch. Brałeś pod uwagę to, że na pozycjach równoległych prąd jest dwa razy większy?
szogun:
Spisywałem to co podawało pod F2, nie wiem czy ten mechanizm uwzględnia wszystkie potrzebne parametry.
EDIT: Faktycznie, na równoległej nabija tyle samo co przy szeregu. Przy podwojeniu poboru na równoległym zgadza się z Twoimi obliczeniami.
EDIT2: Zaktualizowałem post wyżej.
Krzysiek626:
--- Cytat: EU07-483 w 18 Lutego 2014, 17:44:18 ---
--- Cytat: Tomnord15 w 18 Lutego 2014, 17:33:22 ---Poza tym niemożliwe jest utrzymanie stałej prędkości na pozycji jezdnej, gdyż skład i tak będzie się rozpędzał a jak wiadomo nie można przekroczyć maksymalnej na danej linii.
--- Koniec cytatu ---
A jakby sobie cofnął na szeregową i zaaplikował wszystkie boki, to nie musiałby wachlować tym kołem jak głupi. I przestałby szarpać.
--- Koniec cytatu ---
Popieram. Ja koledze Tomnord15 poradzę pooglądać BAHN TV. Całe szczęście, mało który mech tak prowadzi, mam wrażenie jakby popisał się przed kamerą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej