Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Textury samochodów europejskich

<< < (6/8) > >>

Sawi:
Popracuj jeszcze troszkę nad kształtem, bo porównując Twój model z tym do którego linka podałem wyżej widać różnice.

Kozisoft1:
Cały czas się uczę :), ale modele, które robię to na własny użytek do mojej trasy, a jeśli ktoś będzie chciał korzystać z moich dodatków, to nie ma problemu. Wiadomo, że aby zrobić ładny model auta, należy użyć bardzo wiele trójkątów. A to jest symulator kolei, więc nie ma co się skupiać na grafice otoczenia. Zastanawia mnie jeden fakt z TRS2004, graficy zrobili bardzo ładną roślinność, scenerie wyglądają realistycznie. Czy jest możliwość tak udoskonalić maszynę, czy też tego nie pociągnie i będą problemy z funkcjonowaniem?

Sawi:
Każdy z nas się uczy przez całe życie. Być może to tylko mylne wrażenie i gdy już go całego zmapujesz zniknie. Pożyjemy, zobaczymy.

Benek:

--- Cytat: Kozisoft1 w 13 Lutego 2014, 09:05:53 ---Zastanawia mnie jeden fakt z TRS2004, graficy zrobili bardzo ładną roślinność, scenerie wyglądają realistycznie.

--- Koniec cytatu ---
W MaSzynie też scenerie mogą wyglądać tak jak w TRS, problem tylko w tym, że trudniej taką trasę zrobić. Po kilkunastu miesiącach prac nad moją scenerią MOP, doszedłem do wniosku, że aby zrobić sensowną trasę, to należy zaangażować kilka osób i podzielić zadania. Wtedy to ma sens. Niestety, prawie nikt nie chce się podjąć tego zadania, a dużo osób zasłania się tym, że nie umie modelować (a marnuje połowę życia na Facebooku - taka ciekawostka).

Kozisoft1:
Szkoda, że realistki maszyny nie można przenieść do TRS'a, jakoś to połączyć. TRS zapewne ma większą popularność, ze względu graficznych, czasy są jakie są i ludzie starą grafikę zostawili z tyłu. Każdy chce aby miało to ręce i nogi, a bez dobrej grafiki to też nie frajda. No nic nie będę narzekać i dalej biorę się za pracę modelowania i tworzenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej