Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (20/147) > >>

DieselPower:

--- Cytat: szczawik w 10 Kwietnia 2020, 14:42:26 ---Nie musimy nawet przewijać listy, wystarczy wpisać pierwszy znak np. E i lista przeskakuje do wagonów Eaos. W każdym bądź razie zapewne coś się jeszcze zmieni.

--- Koniec cytatu ---

Fakt jest taki, że kategoria 'Eaos' już nie istnieje, więc pod E nie będzie żadnych Eaosów. Widać to po liście taboru w aktualnej rewizji.

Stele:
A, tam w nagłówku to istotnie. Rainsted łyka tylko jedną kategorię na plik, a takie wagony wpisują się do kilku, to nie mają. :/

Turbokibel:

--- Cytat: Joachimowicz w 10 Kwietnia 2020, 15:11:12 --- wersja rainstadowa jest na pewno dużo bardziej przejrzysta. Wybiera wagony B i wie, że znajdzie tam drugą klasę. Następnie, dzięki miniaturom, może w łatwy sposób określić jaki typ wagonu chce dodać po składu. W Twoim starterze typowy użytkownik prędzej wyłączy to wszystko, bo nie będzie w stanie znaleźć głupiej węglarki. Mam wątpliwości czy rozwijana lista służąca jako narzędzie do ustawiania składów, jest najbardziej optymalnym wyborem. Nawet osoba trochę bardziej zaawansowana, ale nie znająca wszystkich typów na pamięć, może mieć problemy ze złożeniem składu.

--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się z tym w 100%.

Cookie:
Znalazłem jeszcze trochę mankamentów. Dodawanie EZT jest mocno utrudnione przez to że gdy pojazd jest oznaczony to od razu się podmienia. Może by tak wprowadzić to co jest w Rainsted, czyli przeciąganie myszką pojazdu na skład? Druga sprawa, nie wyświetlają nam się w magazynie tory które nie są obsadzone (najprostszy przykład, drugi tor na TD). Plus mały błąd estetyczny, przycisk "Pokazuj pociągi AI" pokrywa się z napisem "Składy na scenerii". Ewentualnie jeszcze niektórym może przeszkadzać to że kliknięcie na dany pojazd nie blokuje podglądu, aczkolwiek dla mnie nie jest to jakoś uporczywe. Dzięki za wprowadzone zmiany :)

jakubg1:

--- Cytat: Joachimowicz w 10 Kwietnia 2020, 15:11:12 ---[...]dla kogoś, kto nie za bardzo ogarnia typy wagonów, wersja rainstadowa jest na pewno dużo bardziej przejrzysta. Wybiera wagony B i wie, że znajdzie tam drugą klasę.

--- Koniec cytatu ---
Tutaj jeszcze trzeba wspomnieć, że w kategorii Z mamy również wagony 1 i 2 klasy, które też wypadałoby poprzenosić (w Rainstedzie nie ma takiej możliwości, mam nadzieję, że szczawik to zaimplementuje).

Od siebie jeszcze dodam propozycję możliwości zaznaczenia wielu wagonów. Uporczywe jest przeklikiwanie 40 wagonów i nadawanie im ładunku z osobna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej