Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
jakubg1:
To skoro już jesteśmy w temacie rozbudowanego losowania, moją propozycją jest dodanie funkcji "Obróć losowo wagony".
marcinn:
--- Cytat: mac310 ---Teraz wygląda to tak, gdy wszystkie opcje są włączone:
--- Kod: ---uartfeature main|scnd|train|local|radiovolume|radiochannel
--- Koniec kodu ---
Wyłączenie danej funkcji odbywa się poprzez usunięcie wpisu znajdującego się między pionowymi liniami.
--- Koniec cytatu ---
Zdaje się że exe z paczki 22.11 nie ma jeszcze tej zmiany.
Dyrektywa „uartfeature” będzie(!) obsługiwała stary format (4x yes|no), a także nowy - wyżej cytowany.
Nowy format działa tak, że po jego wykryciu wszystkie ficzerki są na „off”, a tylko te wpisane na „on”. Przypadek szczególny to chęć wyłączenia wszystkich ficzerków, co robi się wpisując „uartfeature none” (bo dyrektywa musi mieć argument).
Stary format (będzie) działa(ł) tak jak dotychczas, tylko za jego pomocą nie jest możliwe włącznie ficzerków uart dla radia (kanał i głośność).
Stary format przyjmuje nadal cztery argumenty (yes|no). Wpisanie innej liczby argumentów do „uartfeature” spowoduje (i wcześniej też powodowało) nieprawidłową interpretację konfiguracji, co może nawet skutkować crashami exe.
EU40:
Czy jest możliwe dostosowanie aplikacji do systemu Windows XP x32? Konkretnie chodzi mi o ostatnią paczkę exe-2016.
jakubg1:
Kolejna propozycja do listy: filtrowanie pojazdów po typie ładunku, który mogą przewozić.
jakisrandomowynoob:
Po obróceniu pojazdu wieloczłonowego i próbie zmiany pojazdu na inny, dzieją się dziwne kwiatki. W przypadku pojazdów o różnej ilości członów (np. EN57 <--> EN71) po prostu wywala "Argument out of range", jednak przy pojazdach o tej samej ilości członów (np. EN57AL <--> 36WEa czy nawet między różnymi ALkami) starter podmienia każdy człon poza ostatnim, obraca wszystkie, jednak ustawia w kolejności takiej, jak nieobrócony pociąg (np. dla 31WE konfiguracja po zmianie wygląda na A-B-C-A). A zresztą, screeny chyba to lepiej to opiszą niż moja paplanina.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej