Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
joey:
Jakas glebsza diagnostyka chyba potrzebna, bo u mnie (Debian 11 amd64, wine-devel 7.9) $ wine64 Starter.exe chodzi w porzadku.
EDIT: ok teraz rozumiem/wnioskuje, ze chodzi o macOS >= 10.15.
Czarodziej:
No tak, tylko na Debianie pewnie zainstalowałeś sobie muli-arch i całą rzeszę paczek i386. Ja takiej możliwości nie mam, niestety.
--- Kod: ---% file `which wine`
/opt/homebrew/bin/wine: Mach-O executable i386
% file `which wine64`
/opt/homebrew/bin/wine64: Mach-O 64-bit executable x86_64
% uname -a
Darwin Jabko.lan 21.5.0 Darwin Kernel Version 21.5.0: Tue Apr 26 21:08:37 PDT 2022; root:xnu-8020.121.3~4/RELEASE_ARM64_T6000 arm64
--- Koniec kodu ---
To wine i tak z Rosettą działa.
Choć samo eu07.exe odpala, 10fps na torze testowym ;)
Działa lepiej niż na moim poprzednim pracowym Dellu!
Edit: Tak, macOS. Albo Szczawik zbuduje 64 bit, albo sobie nie pogram. Źródła startera są chyba niedostępne dla motłochu. Źródła są dostępne, link jest gdzieś wcześniej w wątku.
szczawik:
Link do aktualnej wersji (64-bit): https://eu07.pl/userfiles/7492/starter64_220602.zip
Przy kolejnych wersjach aktualizator w wersji 64 bitowej powinien pobierać takowe wersje. Gdyby coś nie działało proszę o informację. Źródła startera są od ponad dwóch lat dostępne, link podawałem w tym wątku.
Czarodziej:
Przepraszam za insynuacje odnośnie źródeł, zredagowałem mój poprzedni post. Wygląda na to, że wersja 64bit działa z wine64 i Rosettą na macOS/arm64 :) Dziękuję za poświęcony czas, będę testował dalej w wolnych chwilach.
Edit: Symulator się włącza, 5 FPS na Zwierzyńcu nie rokuje zbyt dobrze. Cóż, spróbuję zbudować natywne exe.
Edit2: Znalazłem post ze źródłami: https://eu07.pl/forum/index.php/topic,24985.msg530841.html#msg530841
Edit3: Prosta konwersja Delphi -> Lazarus nie zadziałała, więc póki co będę to odpalał z wine i skupię się na symulatorze.
matek123:
Czy dałoby radę, żeby przy wyrzucaniu błędu "Bitmap not valid" starter wypisywał jakie mini mu się nie podoba?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej