Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
Joachimowicz:
--- Cytat: Joachimowicz w 23 Sierpnia 2021, 21:25:04 ---W ukrytym menu, minimapy ekranów nie działają. Dopiero zmiana parametru w eu07.ini wymusza zmianę stanu. Starter nie potrafi tego zrobić.
--- Koniec cytatu ---
Teraz co prawda starter sobie z tym jakoś radzi, do póki go nie zrestartujemy. Wyłączenie i włączenie sprawia, że zaznaczona opcja się odznacza.
Na uproszczonym shaderowym nie można wybrać obróbki obrazu, chociaż jej zmiana (przełączając na chwilę na tryb renderowania pełny i powrót do uproszczonego) wpływa na to jak wygląda gra.
Stele:
Wpływa? Uproszczony szaderowy teoretycznie pomija wszelkie hdry.
Joachimowicz:
Tomnord15:
--- Cytat: Turbokibel w 21 Lipca 2021, 19:10:21 ---Po wygenerowaniu e3d za pomocą startera (135 bitów) kabina Elfa wygląda tak; żeby normalnie wygenerowało e3d trzeba ustawić w eu07.ini
--- Kod: ---convertmodels 143
--- Koniec kodu ---
więc prośba o zmianę w ustawieniach Konwersja na 143.
Edit: jaka jest funkcja języka IT?
--- Koniec cytatu ---
Przy wartości 143 jest to samo. Sprawdziłem i minimalna wartość żeby ta kabina dobrze wyglądała to 150. Ja mam ustawione na 156.
szczawik:
Nowa wersja, zmiany:
* Reorganizacja ustawień (zapewne niestety będą kolejne zmiany),
* obsługa dodatkowych parametrów ustawień,
* obróbka obrazu dostępna w trybie shaderowym uproszczonym,
* poprawiona obsługa parametru zmq.address.Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter210924.zip
--- Cytat: Joachimowicz w 09 Września 2021, 22:35:08 ---Teraz co prawda starter sobie z tym jakoś radzi, do póki go nie zrestartujemy. Wyłączenie i włączenie sprawia, że zaznaczona opcja się odznacza.
--- Koniec cytatu ---
Nie potwierdzam. Spójrz na legendę poniżej tych ustawień, zapewne ustawiłeś opcję jako nieaktywną- wtedy ustawienie jest usuwane i symulator używa swojego domyślnego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej