Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
Joachimowicz:
Pojawiła mi się kategoria i to w sumie tyle. Nie bardzo wiem co z tym zrobić. W starter/bledy.txt pusto.
szczawik:
Tak przy okazji uwaga, ten plik jest zapisywany dopiero przy zamykaniu programu. Na repozytorium jest dobrze, podejrzewam więc że chodzi o jakiś zmieniony plik textures.txt . Może to zająć kilka minut ale metoda prób i błędów z wykluczaniem plików powinna wychwycić nieprawidłowość- wystarczy zmieniać nazwę pliku np. z textures.txt na _textures.txt .
Joachimowicz:
Znalazłem i wyrwałem chwasta. Ale liczyłem na to, że w błędach mógłbym znaleźć jakąś podpowiedź co krzaczy.
szczawik:
Program stara się wyciągnąć tylko istotne dla niego informacje z tych plików, resztę pomija, tak samo jak linie zaczynające się znakiem * lub @. Ogólnie zastanawiałem się nad jednym plikiem zawierającym cały posiadany tabor (coś w stylu obecnego textures.ini dla Rainsted), ale trzeba lepiej to przemyśleć żeby nie odkrywać koła na nowo.
Nowa wersja, poprawione opcje zaawansowane: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter210902.zip
Stele:
Meh, skoro parsuje wszystkie i robi to w miarę szybko, to masz taką potrzebę? Dla mnie wielkim plusem jest brak potrzeby "sprawdzania taboru" i generowania dodatkowych list.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej